Banca Transilvania e tot mai aproape de a cumpăra Volksbank România

 

Banca Transilvania este tot mai aproape de a cumpăra Volksbank România, subsidiara locală a austriecilor.

 

”Banca Transilvania preia Volksbank România. S-a întors roata istoriei: Austriecii semnează contractul de exit de pe piața locală. În urmă cu mai mulți ani însă, Volksbank avea pe masă oferta pentru a prelua un pachet de 10 - 15% din Banca Transilvania”, scrie jurnalul de tranzacții mirsanu.ro.

 

Prin această achiziție, BT ar putea să urce pe locul 2 în topul băncilor din România. Acum BRD are o cotă de piață de 13%, iar Banca Transilvania de 8.9%. Prin preluarea Volksbank România, BT ar mai câștiga 3.8% din cota de piață și ar ajunge la 12.7%.

 

Banca Transilvania prin preluarea Volksbank România își majorează cota de piață exact pe segmentul de retail, așa cum preciza în luna octombrie Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania, că este focusată banca în strategia sa de extindere.

 

La 31 decembrie, Banca Transilvania avea o cotă de piață de 8,9% după activele totale, iar în conturi banca din Cluj - Napoca are peste un miliard de euro, cu mult peste cât are nevoie de a-și completa portofoliul cu câteva achiziții din piață.

Comentarii Facebook