Avantajele și dezavantaje unui televizor curbat


Cauți să investești într-un nou televizor? Există desigur numeroase avantaje ale unui televizor curbat în comparație cu un televizor cu ecran plat obișnuit. Dar ce stil ar trebui să alegi, atunci când trebuie să iei o hotărâre? 

Am adunat în acest articol câteva dintre principalele avantaje ale unui televizor curbat și am avut grijă să nu lăsăm în urmă nici dezavantajele unui astfel de televizor, pentru ca cei interesați să știe ce îi așteaptă. 

Avantajele unui televizor curbat

Televizoarele curbate sunt un stil mai nou de televizoare care este prezent pe piață de câțiva ani. Samsung este singura companie care produce în prezent modele noi, dar există încă modele mai vechi de la alte mărci disponibile pentru achiziție. Modelele curbate au mai multe beneficii față de un ecran plat tradițional. Vom parcurge avantajele pe care le aduce un televizor curbat, astfel încât să poți decide dacă este potrivit pentru tine.

1. Imersiv

Ecranul curbat al unui televizor funcționează în funcție de forma ochilor, pentru a crea iluzia vizionării panoramice: fiecare parte a imaginii se află la aceeași distanță, astfel încât lucrurile „se înfășoară” mai mult ca și în viața reală. Vizionarea panoramică permite o experiență de vizionare mai imersivă și mai confortabilă. 

Vei observa că majoritatea cinematografelor au un ecran curbat din același motiv.

Curbura ecranului este proiectată pentru a-ți îmbunătăți percepția despre adâncime.

2. Adâncime și contrast mai mari

Curbura ecranului este proiectată pentru a-ți îmbunătăți percepția despre adâncime. Unele mărci precum Samsung au tehnologia Depth Enhancer pentru a ajusta contrastul pe diferite părți ale imaginii pentru a crește și mai mult acest efect.

3. Unghiuri largi de vizionare

Perspectiva înseamnă că, dacă stai într-o parte a unui televizor cu ecran plat, partea cea mai îndepărtată de tine va părea mai mică. Un televizor curbat ajută la contracararea acestui efect, astfel încât te poți bucura de o imagine mai clară oriunde stai. Acest design înseamnă, de asemenea, că culorile și contrastul arată mai bine dintr-o gamă mai mare de puncte de vedere – atât timp cât nu vă îndepărtezi prea mult de o parte.

4. Design atractiv

Un televizor curbat poate fi mai plăcut din punct de vedere estetic decât televizoarele cu ecran plat și arată mai multe ca un punct de adunare, atunci când ai prieteni în preajmă. Dacă tehnologia este o mare parte din camera de zi, este posibil să vrei să investești într-un televizor curbat pentru a completa aspectul.


Dezavantajele unui televizor curbat

Ca și cu orice tehnologie, un televizor curbat nu este pentru toată lumea. Dacă ai în vedere să cumperi un televizor curbat în detrimentul unui televizor cu un ecran plat, trebuie să ții cont de unele dezavantaje minore.

1. Reflexii exagerate

Reflexiile pot apărea mai proeminente și mai denaturate la un televizor curbat decât la un televizor cu un ecran plat. Este posibil să fie nevoie să regândești iluminarea din sufrageria ta pentru o experiență optimă de vizionare.

2. Unde stai este esențial

Deși unghiurile de vizionare sunt în general bune cu acest tip de televizor curbat, pentru a obține cât mai mult din caracteristicile acestui ecran trebuie să stai direct vizavi de centrul ecranului și la o distanță specifică. Gândește-te la spațiul disponibil în camera de zi înainte de a cumpăra.

3. Montare ciudată pe perete

Un televizor curbat nu se agață de perete la fel ca televizoarele cu ecran plat. Cu toate acestea, există suporturi speciale pe care le poți cumpăra pentru modele curbate, iar aceasta nu ar trebui să fie o problemă semnificativă dacă intenționezi să stai la o distanță corectă.

4. Mai scump

Un televizor curbat tinde să fie mai scump decât televizoarele cu ecran plat - doar pentru că tehnologia este atât de nouă. Va trebui să îți calculezi foarte bine bugetul disponibil și să cântărești bine avantajele și dezavantajele unui televizor curbat în comparație cu un televizor cu ecran plat, înainte de a efectua o comandă.

Comentarii Facebook