Vineri 29 Mai

Autostrada Nordului trece prin Cluj


Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anuntat că Autostrada Nordului va trece prin Cluj.

Am fost informat de către domnul director Scarlat (Sorin Scarlat, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere - n.r.) că a semnat raportul de publicare pentru Autostrada Nordului Petea - Suceava. A fost un proiect care a fost trimis către ANAP (Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice - n.r.) la sfârşitul lunii august. Luni va fi ridicat pe SEAP pentru depunerea ofertelor în ianuarie 2020. Vorbim de documentaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului”, a declarat Răzvan Cuc.

Este un obiectiv care era în Masterplan ca perioadă de implementare după 2020, dar noi am tras foarte mult de proiect în această fază de implementare pentru proiect, care, de altfel, ca viitorii guvernanţi, dacă vor trece testul în Parlament de mâine, să îl ducă la bun sfârşit şi nu să vină cu scuze, pentru că ar fi cel mai uşor să vii cu scuze ca să-ţi maschezi incompetenţa. Să le ducă mai departe, să asigure finanţare, să se plimbe pe şantiere, pentru că dacă nu umbli, nu te implici pe infrastructură, acestea nu vor fi finalizate”, a mai spus Cuc.

Autostrada Nordului va porni de la vama Petea (Satu Mare) și va trece prin Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei și Suceava. 

Comentarii Facebook