Autostrada de la Constanța până la portul Gdansk din Polonia nu are cum să treacă prin Ucraina și să ajute Moldova


Autoritățile s-au grăbit să salute construirea autostrăzii de la Constanța până portul Gdansk din Polonia, despre care au spus că va trece prin Moldova și că va dezvolta zona. 

Declarațiile au fost analizate și a reieșit că acest lucru este aproape imposibil.

”În legătură cu declarațiile domnului Ministru Ion Ștefan privind beneficiile pentru zona Moldovei ale proiectului de legătură Gdansk - Constanța agreat cu partenerii americani. 

1. În documentul The Three Seas Initiative rezultat în urma summitului internațional ce a avut loc la București în urma cu 2 ani, proiectul de modernizare și dezvoltare a liniei de cale ferată între Gdansk și România are agreate unul sau mai multe dintre traseele de mai jos și niciunul nu trece prin zona Moldovei. 

2. Chiar dacă autostrada ar avea un traseu complet diferit de cel al liniei ferate,  este totuși greu de crezut că un traseu de legătură militară a NATO va trece prin Ucraina!

P.S. Pot înțelege că dumnealui s-a trezit cu un etaj în plus la casă din cauza unei grinzi prea lungi însă sper că nu se bazează și în aceste declarații tot pe o eroare de proiectare”, a spus Mihai Dimian, profesor universitar la Universitatea ”Ștefan cel Mare”, Suceava.

121201743_3475009565870692_804731018848006301_o.jpg

Ministrul Ion Ștefan a anunțat pe Facebook că autostrada Polonia - Constanța va trece chiar prin Vrancea.

O veste excepțională vine de la ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, care anunță că partenerul nostru strategic are în plan să conecteze printr-o autostradă și o linie ferată Marea Neagră - Constanța, de Marea Baltică-Gdansk (Polonia). Traseul ar urma să străbată țara și va însemna o deschidere și mai mare pentru noi la dezvoltare și atragerea de investitori.

”Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi și căi ferate, care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaș pentru economiile României și Poloniei, dar și pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”, a declarat ambasadorul Adrian Zuckerman la evenimentul de semnare a Acordului Interguvernamental cu Departamentul pentru Energie. 

Excelența Sa este un prieten al românilor și al nostru al vrâncenilor, după ce în această toamnă a venit la Focșani, unde a avut o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri local și a participat la un eveniment cultural.

Îi mulțumim că a remarcat victoria vrâncenilor împotriva baronului roșu și sperăm să îl avem și pe mai departe alături”, a scris ministrul Ion Ștefan, pe Facebook.

Ion Ștefan este și deputat de Vrancea în Parlamentul României, dar și Vice Președinte al PNL Vrancea, iar anunțul a fost unul electoral. 

Comentarii Facebook