Aurelia Cristea: Se lucrează la un proiect pentru creșterea alocațiilor


Ministrul delegat pentru Dialogul Social, Aurelia Cristea, a anunțat că deja au început discuțiile pentru creșterea alocațiilor pentru copii, dar și alocațiilor de hrană pentru asistență socială.

Într-o echipă interministerială se lucrează la majorări pentru alocația de stat a copiilor, care nu a mai fost majorată de foarte mult timp, și pentru alocația de hrană asistență socială, alocația pe zi, care de asemenea, din 2008, nu a mai cunoscut o creștere”, a declarat ministrul delegat pentru Dialogul Social, Aurelia Cristea.

În acest moment, însă, aceste majorări se află doar în stadiul de proiect, fiind realizate studii de impact asupra bugetului.

Momentan se lucrează la o serie de studii de impact, să vedem cum impactează bugetul, astfel încât să ne putem încadra în majorarea de deficit”, a mai precizat Aurelia Cristea.

Una dintre variantele posibile este cea a acordării unei alocații diferențiate, în funcție de veniturile fiecărei familii în parte.

Există o posibilitate în care să se ia în calcul veniturile pe familie, iar această alocație pentru copii să ajungă unde este nevoie de ea, însă este dreptul fiecărui copul de a primi acei bani”, a mai spus ministrul.

În cazul în care studiile de impact vor fi favorabile deciziei de mărire a alocației, creșterile vor fi efectuate în cadrul exercițiului financiar din 2015.

Comentarii Facebook