Marti 16 August

Atenție! ANAF începe controale masive la persoane fizice: „Căutăm informații și pe Facebook!”


Începând de astăzi Agenția Națională de Administrare Fiscală demarează controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obținerii averilor fiecărei persoane. Fiscul va căuta informații și pe Facebook pentru a vedea prin ce locuri ați călătorit sau dacă vă lăudați cu o proprietate nouă.

Șeful Fiscului declară că persoanele fizice vor fi verificate și pe Facebook, unde ANAF va căuta informații despre vacanțele în care au fost. De controale nu scapă nici mătușile sau bunicile care le-au donat bunuri nepoților, mai spune șeful ANAF. 

Fiscul va începe de astăzi verificările la persoanele fizice și la patronii de pe litoral, așa cum a anunțat ieri, șeful instituției, Lucian Heiuş. Acțiunea vine după ce ANAF a descoperit că în 2016-2019 un număr de 561.000 de persoane au acumulat o diferență de 20 miliarde euro între veniturile estimate de Fisc și cele declarate. Bani pe care nu i-a impozitat nimeni. Mai mult, Inspectorii Antifraudă fiscală au pus ochii şi pe tranzacționarea de criptomonede, şi, în cauză, vor continua controalele şi în această zonă. 

Cum aflăm dacă suntem sau nu vizați de controalele ANAF

Potrivit legislației în vigoare, persoanele care ar trebui să își facă griji sunt cele care au obținut o diferență de cel putin 10% intre venitul pe care l-au încasat într-un an şi venitul declarat la Fisc. Verificările vor fi efectuate de Direcția Control Venituri Persoane Fizice. Această instituție, aflată subordinea lui Lucian Heiuş, a reușit ca în 10 ani să emită abia 650 de decizii de impunere.

Șeful ANAF a declarat că cea mai mare sumă investigată la o persoană fizică dintre cele care vor fi controlate de astăzi, este de 4 milioane de euro, iar la polul opus, cea mai mică este în jur de 400.000 de euro, scrie Antena 3. 

Comentarii Facebook