Armata caută voluntari. Câţi bani vor primi românii care se înrolează voluntar, după patru luni de pregătire militară


În caz de război, românii din afara țării ar putea fi chemați înapoi. Ministerul Apărării vrea ca rezerviştii, dar şi toţi bărbaţii între 20 şi 35 de ani, să vină acasă în două săptămâni dacă situaţia o cere. În plus, Armata caută voluntari, iar pentru asta oferă şi bani: aproximativ 12.000 de lei după patru luni de pregătire. 

Cel mult 15 zile ar avea la dispoziţie să revină în ţară românii încorporabili, adică bărbaţii cu vârste între 20 şi 35 de ani şi rezerviştii, în cazul în care în România este decretată stare de asediu, mobilizare sau de război. mulţi dintre cetăţenii români cu obligaţii militare se află în afara ţării, fie temporar, fie definitiv, scrie Observator.

În total, aproape 6 milioane de români sunt stabiliţi în străinătate. Cei mai mulţi dintre ei, peste 4 milioane, sunt plecaţi în Italia, Spania, Marea Britanie şi Germania. Conform proiectului, cei care încă au domiciliul în România şi sunt plecaţi temporar din ţară vor primi notificarea acasă şi vor putea fi informaţi de rude. Cei care s-au mutat de tot, în schimb, trebuie să contacteze, din propria iniţiativă, Armata, tot în 15 zile. În cazul decretării stărilor de mobilizare sau de război, refuzul încorporării se pedepseşte cu până la şapte ani de închisoare.

Câţi bani vor primi românii care se înrolează în Armată

Timp de patru luni, bărbaţii şi femeile cu vârste între 18 şi 35 de ani vor putea deveni soldaţi. Pe timpul instrucţiei vor primi o soldă, iar la final se mai aleg cu o indemnizaţie considerabilă: aproximativ 12 mii de lei. Dar asta înseamnă că, oricând, vor putea fi chemaţi la arme în caz de război. Scopul principal al acestui proiect este de a fi înlocuită bătrâna rezervă operaţională a Armatei Române cu tineri apţi de luptă.

Comentarii Facebook