Aproape 100.000 de români au plecat în vacanță de 1 Mai în stațiuni. Vezi unde preferă să meargă




Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a anunțat că aproximativ 90.000 de români îşi vor petrece mini-vacanţa de 1 Mai în staţiunile din ţară, cu 10% mai puţin decât anul trecut, şi vor cheltui aproximativ 50 milioane de lei pe cazare, masă şi distracţie.

Deși hotelierii au pregătit aproximativ 110.000 de locuri de cazare, cu peste 10.000 mai multe față de 20013, numărul turiștilor este în scădere.


"Sunt două motive care explică această situaţie: în primul rând, ploile care au cuprins toată ţara în ultimele zile îi determină pe români să se gândească de două ori înainte de a-şi face bagajele şi a pleca în concediu. În al doilea rând, anul acesta, Ziua Internaţională a Muncii este imediat după Paşte, iar mulţi români şi-au consumat deja bugetul alocat pentru distracţie", a declarat Dragoş Răducan, vicepreşedintele FPTR, potrivit Mediafax.

În privința destinațiilor interne preferate de români, litoralul este din nou lider, numărul persoanelor care au ales să petreacă de 1 Mai la mare ajungând la peste 25.000 de persoane.

Mamaia este stațiunea preferată de români, având un grad de ocupare de 90%.

Conducerea FPTR precizează că în urma acestei mini-vacanțe nu doar hotelierii au de profitat, ci și patronii de cluburi, proprietarii de baruri şi cei de restaurante.

"Estimăm încasări de aproximativ 32-33 milioane de lei în toate destinaţiile turistice din ţară doar pentru mâncare şi distracţie, în condiţiile în care un român va cheltui în medie 120 de lei pe zi, înafară de cazare şi mic dejun", estimează oficialul FPTR.

Comentarii Facebook