Aplicatia "Trip Journal" creata de IT -istii clujeni de la iQuest, in finala Mobile App World 2010



Aplicatia "Trip Journal", creata de un grup de 25 de IT -isti clujeni de la iQuest, s-a calificat in finala concursului Mobile App World 2010, la categoria "Excellence in design".

Softul creat de informaticienii clujeni este folosit pe smartphone -urile iPhone sau cele cu sistem de operare Android sau Symbian si permite inregistrarea de imagini si impresii in timpul calatoriilor, care pot fi apoi exportate pe GoogleEarth.

Aplicatia permite si urmarirea rutelor prin GPS si vizualizarea pozitiei prin Google Maps. Programul a fost rasplatit cu premiul I la categoria "Aplicatii pentru turism" in cadrul concursului Android Developer Challenge, organizat de Google, in decembrie 2009.

Tinerii informaticieni nu s-au ales atunci numai cu o strangere de mana, pentru ca gigantul Google i-a rasplatit cu un premiu de 100.000 de dolari.

Competitia Mobile App World 2010 este organizata la Londra si aplicatia creata de clujeni ar putea castiga in aceasta seara premiul cel mare la categoria "Excellence in design".
 
Castigatorul premiului va fi anuntat la ora 21.00, ora Romaniei.

Comentarii Facebook