APIA plateste 2,4 milioane de euro pentru a-i "spiona" pe tarani prin satelit!


Agentia de Plati si Interventie pentru Agriultura va plati in acest an 2,4 milioane de euro pentru verificarea prin satelit a dosarelor depuse de taraii care vor subventii.

Cele 17 judete care vor fi monitorizate su fost repartizate pe doua zone. Astfel, lotul 1 este vormat din judetene: Maramures, Bistrita Nasaud, Cluj, Alba, Timis, Sibiu, Gorj, Brasov; iar lotul 2 din judetele Suceava, Bacau, Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Teleorman, Tulcea, Constanta.

Firmele care vor face teledetectia prin satelit vo fi selectate in urma unei licitatii care va avea loc in 27 martie, iar valoarea totala a contractului este de 10.348.529 de lei, adica 2.434.432 de euro, fara TVA, anunta rolicitatii.ro.

Contractul prevede pe langa teledetectia digitala si efectuarea de inspectii in teren.

"Se vor realiza servicii de control prin teledetectie a cererilor de plata pe suprafata depuse de fermieri pentru Campania anului 2011, in conformitate cu cerintele tehnice solicitate in caietul de sarcini. Se estimeaza un numar de 103.766 de dosare de control care vor fi supuse controlului prin teledetectie pentru intreaga perioada de derulare a contractului, si o suprafata totala de prelucrat de 28.480 kmp. Achizitia se va derula pe 2 loturi, in functie de zona geografica unde sunt situate parcelele fermierilor selectati pentru controlul prin teledetectie", precizeaza reprezentantii APIA.

Finantarea acestui contract va fi facuta de la bugetul de stat.

Comentarii Facebook