Apartamentele cu patru camere s-au ieftinit cu 15% la Cluj

Singurele locuinte care s-au ieftinit de la inceputul anului in judetul Cluj sunt apartamentele vechi cu patru camere. La celelalte tipuri de locuinte preturile au crescut.

 

Potrivit site-ului imobiliare.ro, apartamentele cu patru camere din Cluj se vand acum cu pretul de 927 de euro/mp, fata de 1.100 de euro cat cereau vanzatorii in prima saptamana a anului 2010.

 

La apartamentele construite inainte de 1989 cu trei camere preturile au crescut fata de inceputul anului cu 0,3%, de la 1.039 de euro/mp la 1.042. Cel mai mult s-au scumpit apartamentele cu doua camere, cu 5,9 la suta. Un metru patrat se vinde acum cu 1.067 de euro, fata de 1.008 euro cat era pretul la inceputul lui 2010.

 

Locuintele vechi cu o camera s-au scumpit doar cu un procent, de la 1.032 la 1.042 de euro/mp.


"Cluj-Napoca este in continuare orasul in care dinamica preturilor sfideaza criza, evolutia segmentului rezidential fiind in continuare greu de previzionat. De la inceputul anului, cu exceptia apartamentelor mari, cu patru camere, preturile cerute pentru apartamentele vechi au crescut aproape constant", se arata in studiul realizat de specialistii de la imobiliare.ro.

Comentarii Facebook