Apartamentele clujene se dau ca pita caldă. Chiriașii nu fac față: „Mi s-a spus că timpul mediu de achiziție e jumătate de oră”


Piața imobiliară din Cluj-Napoca fierbe. Chiriașii se confruntă cu o concurență acerbă și întâmpină dificultăți majore în găsirea unei locuințe. O discuție pe acest subiect a stârnit discuții aprinse pe o rețea de socializare, iar un chiriaș spune că a fost șocat când i s-a zis că  „timpul mediu de achiziție a unei chirii este de jumătate de oră”. 

„Încerc de ceva vreme să-mi caut chirie (o garsonieră /apartament cu o cameră), și orice ofertă pe care o găsesc e sau foarte scumpă sau suspect de ieftina (aici mă refer la apartament cu suprafață mare cară arată bine din poze). Problema e că atunci când sun la proprietar/agenție, mereu deja s-a dat/cumpărat sau "e anunț duplicat", iar când am întrebat care este timpul mediu de achiziție a unei chirii mi s-a spus că este jumătate de oră din momentul postării?! Oare chiar așa de acerbă e piața, sau multe anunțuri sunt scam/duplicate care sunt date demult?”, a relatat un chiriaș pe platforma reddit.com.

Întrebarea a stârnit discuții aprinse, dar și proprietarii confirmă, oferta este mică pe piața imobiliară din Cluj, iar cererea este mare: „Eu am închiriat anul trecut pe o perioadă mai lungă și pot confirma că după postarea anunțului pe OLX am primit aproximativ 10-15 telefoane în primele 2 ore, iar la prima vizionare am închiriat (aproximativ 4 ore după postarea anunțului). Aia cu jumătate de oră e cam trasă de coadă, dar cu siguranță cererea de chirii este destul de mare. Eu nu am dorit să colaborez cu agenții, am închiriat direct la oameni”.

„Ce are preț ca lumea se dă foarte repede. Mi-am căutat chirie recent și am pățit să dau mesaj pentru un apartament ieftin la două ore după ce fusese pus și să mi se spună că e deja dat. Și nu cred că era scam, că agentul nu a încercat să-mi dea altceva. La chiria pe care am luat-o în final m-am dus la vizionare în aceeași zi și am și bătut palma. Și asta în timpul orelor obișnuite de lucru, nu știu cum găsesc chirie cei care au ore fixe de lucru. Trebuie să fii pe fază și să dai mesaj cât de curând poți. Chiar se dau repede. Ce stă pe piața mai mult e ori la parter sau ultimul etaj, ori nu are centrală proprie”, punctează un chiriaș.

Unii clujeni spun că multe agenții țin anunțul activ deși locuința e închiriată deja: „Multe agenții țin anunțul activ, chiar dacă s-a dat deja. Ca atunci când suni, să-ți propună o altă mega ofertă de neratat, bineînțeles peste bugetul tău”.

„Eu m-am mutat recent la un apartament cu o cameră. Erau foarte puține anunțuri cu apartamente care să arate cât de cât decent și modern la un preț rezonabil (Maxim 350-380 era și bugetul meu). Și am avut mare noroc că am găsit fără agenție”, a mai comentat un chiriaș. 

Comentarii Facebook