Cei 800 de angajati ce vor fi disponibilizati de la CFR Marfa, din Regionala Cluj, vor primi plati compensatorii

Angajatii CFR Marfa, de pe raza Regionalei CFR Cluj, vor primi plati compensatorii in momentul disponibilizarii. 800 din cei 1.900 de angajati ce urmeaza sa fie trecuti in somaj din 1 martie, vor beneficia de aceasta masura.


Angajatii care vor fi disponibilizati de la CFR vor primi in momentul disponibilizarii "o suma egala cu de doua ori salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care a fost facuta concedierea", se arata in proiectul de Ordonanta de Guvern, initiat de Ministerul Transporturilor, pentru a putea plati compensatiile.

In plus, oamenii vor beneficia de indemnizatia de somaj, dar si de un venit lunar de completare. "Venitul lunar de completare se stabileste odata cu indemnizatia de somaj si este egal cu diferenta dintre salariul individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mult decat salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efectuat concedierea", anunta reprezentantii Ministerului Transporturilor. 

Venitul de completare va fi acordat lunar, in fucntie de vechimea in munca a persoanei disponibilizate. Cei care au o vechime de 15 ani vor primi ajutorul timp de 15 luni, cei cu o vechime cuprinsa intre 15 si 25 de ani, pe o durata de 22 de luni, iar cei cu o vechime mai mare de 25 de ani vor primi ajutorul timp de 24 de luni.

Comentarii Facebook