Andreea Vass sustine ca exporturile agricole infloresc, dar nu stie sa dea exemple: "Trebuie sa intreb la Statistica!"

 

Consilierul premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, a anuntat la Cluj ca exporturile Romaniei infloresc. Rugata sa dea exemple, Vass a spus ca trebuie sa consulte "buletinul Institutului National de Statistica".

Consilierul premierului pe probleme economice sustine ca, la finalul anului 2010, se inregistra o crestere a exporturilor de pana la 35%, fata de aceeasi perioada a anului 2009.

"Trebuie sa spun ca Romania merge incredibil de bine in pofida turbulentelor economice generate de criza. Pe piata comunitara, exporturile romaneşti cunosc ritmuri de crestere de doua cifre, dar nu mici, ci de 20, 30, 35 la suta, productia industriala creste, comenzile industriale noi la fel. Pentru prima data in decembrie 2010, sectorul constructiilor cunoaste cea mai mare dinamica de revigorare fata de toate celelalte state comunitare. Asadar pornind de la o baza economica joasa, cum spun eu de obicei, de la genunchiul broastei, dar pe principii economice mult mai sanatoase, vom avea o crestere mica, dar pozitiva", a afirmat Andreea Paul Vass.

Consilierul premierului a laudat Guvernul si a afirmat ca au crescut si exporturile la produsele agricole.

"Exporturile, in 2010, merg extraordinar de bine pentru ca produsele romanesti in special in zona automobile, masini, echipamente electrice, cablaje, chiar si produse agricole. In sfarsit, Romania incepe sa isi valorifice potentialul agricol si sa exporte. De altfel, in programul de guvernare al PDL una din prioritatile majore era sa transformam Romania intr-o tara net exportatoare de produse agricole si putem sa facem treaba aceasta", a declarat Andreea Paul Vass.

Rugata sa ofere cateva eemple de produse agricola cerute la export, Vass a spus ca "trebuie sa consult Buletinul Institutului National de Statistica".

 

Consilierul premierului Emil Boc este prezent la Cluj Napoca si participa la workshop -ul de lansare a programului "Pretuieste Viata", finantat din fonduri europene.

 

 VEZI GALERIE FOTO DE LA EVENIMENT!


Citeste si...

Consilierul lui Boc, Andreea Vass, catre Mircea Badea: "Plec de la Guvern si alaptez 2 ore pe zi pentru ca pot!" - VIDEO

Comentarii Facebook