ANAF și DNA s-au pus pe vânat averi. Campanie de verificat neveste şi soacre


A început vânătoarea de averi! Demnitarii, nevestele și soacrele tremură în fața inspectorilor ANAF și DNA. Românii bogați sunt cei cu avere de peste 25 de milioane de euro, spune ANAF. Toți vor fi verificați de Fisc, mai ales cei în jurul cărora există suspiciuni că au obținut averile prin evaziune fiscală.

Potrivit instituției conduse de Lucian Heiuș, prin „român bogat” se înţelege „persoana fizică rezidentă fiscal în România, care deţine o avere, atât în România, cât şi în străinătate, estimată la o valoare mai mare de 25 de milioane de euro, echivalentul în lei”. Astfel, echivalentul în lei al celor 25 de milioane de euro este calculat la cursul mediu al euro din anul precedent estimării averii, stabilit de Banca Naţională a României, pe baza datelor deţinute/obţinute de ANAF, în conformitate cu dispoziţiile legale.

Direcţia Generală Control Venituri Persoane Fizice din cadrul ANAF va decide care sunt românii care se încadrează în acest prag. Sub atenta monitorizare a inspectorilor ANAF vor intra şi soţii, soţiile, rudele, afinii acestora, până la gradul al doilea.

Dar de departe, campania cea mai vânjoasă a fost declanșată de DNA, care a pus tunurile pe demnitarii care trăiesc pe picior mare. Mai exact, inspectorii de la Fisc iau la bani mărunți și la întrebări nevestele, soții, dar și rudele și cunoscuții românilor cu averi. Pe fir intră și DNA, care a luat în vizor demnitarii înstăriți. ANAF și DNA colaborează, așadar într-un proiect care prevede ca toate bunurile mobile, imobile, dar și activele financiare să fie luate la bani mărunți, scrie redactia.ro.

Comentarii Facebook