ANAF a pus tunurile pe influenceri și a scos la iveală primii 56, care nu şi-au plătit impozitele. Cei mai populari fac și 3.000 de euro cu o postare


ANAF a pus tunurile pe cei care fac bani pe Facebook sau Instagram și acum par să apară primele rezultate. Inspectorii au descoperit milioane de lei venituri ale influencerilor pentru care nu au fost plătite impozite.

Şeful ANAF a declarat la Antena 3 câţi influenceri din România sunt pe lista neagră a celor care au fentat plata impozitelor. 

În ultimele 24 de luni ANAF-ul a controlat și a identificat 56 de persoane fizice care au obținut venituri din activitățile pe care le desfășoară pe paginile de socializare, să le numim generic în acest fel.", a anunţat Lucian Heiuş. El a mai precizat şi suma uriaşă pe care influencerii o datorează statului. În urma controalelor pe care le-am făcut la aceste 56 de persoane au fost stabilite impozite neplătite de 6,1 milioane lei. 

Cine sunt artiștii care fac minim 3.000 de euro cu o postare pe Instagram 

Dorian Popa este unul dintre cei mai apreciați influenceri, mai ales în rândul adolescenților. Milioane de oameni îl urmăresc pe Instagram, Facebook și Youtube. Din asta, artistul adună sume mari în conturi.

O singură postare pe Instagram în care apare doar un produs, îi aduce în jur de 3000 de euro, în timp ce un filmuleț este remunerat cu sume între 4500 și 5000 de euro, potrivit click.ro.

Cu o comunitate de aproape un milion de adepți pe Instagram, peste 300.000 de fani pe Facebook și peste 130.000 de abonați pe Youtube, Alina Ceușan a devenit un punct de reper în online. Pe lângă aceștia se numără și Antonia, Adela Popescu, Speak sau Andreea Bălan.

Comentarii Facebook