Miercuri 24 Aprilie

Alocații 2021. Ce anunță premierul Cîțu despre o nouă majorare a alocațiilor în România


Alocații 2021. Premierul Florin Cîțu a vorbit despre alocațiile copiilor din acest an. Șeful executivului susține că alocațiile au fost deja mărite semnificativ, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus. Ce spune prim-ministrul despre o nouă majorare veți afla în continuarea articolului.

Alocații 2021. Ce anunță premierul Florin Cîțu

Fiind întrebat dacă alocațiile copiilor vor fi majorate în 2021, după ce au fost eliminate pensiile speciale alte parlamentarilor, iar banii economisiți pot fi folosiți în acest context, Florin Cîțu a spus că alocațiile au fost deja mărite cu 20%, această creștere fiind una semnificativă în condiții de criză.

Am spus de la început că vreau ca acest buget să iasă din Parlamentul României așa cum a fost aprobat în Guvern. Dacă sunt economii, ne uităm unde vor fi redirecționate aceste economii.

Anul acesta, alocațiile au fost mărite cu 20%. În Uniunea Europeană, salariile, anul trecut, au crescut în medie cam cu 3% la cele din sectorul public. În sectorul privat am văzut estimări pentru 2021 că salariile rămân constante, deci eu cred că o creștere de 20% este una semnificativă și pentru alocații în aceste condiții de criză”, a declarat premierul potrivit Mediafax.

De asemenea, întrebat dacă, totuși, alocațiile de stat pentru copii vor fi majorate odată cu rectificarea bugetară, Florin Cîțu a explicat:

Este vorba de un mod predictibil de a face politică economică și avem o strategie fiscal-bugetară pe care am prezentat-o, și ne ținem de această strategie fiscal-bugetară”.

Social democrații au cerut, printr-un amendament la buget, ca alocațiile de stat ale copiilor să crească de la 214 la 300 de lei.


Comentarii Facebook