Sambata 26 Octombrie

Alertă ANAF: O nouă tehnică de înșelăciune, de pe o adresă care pare a ANAF: Mesaje false, solicită informații confidențiale de la contribuabili


Într-o nouă tentativă de înșelăciune, falsificatorii transmit mesaje în numele ANAF către persoane juridice, solicitându-le o "listă a entităților externe cu datorii peste 10.000 de euro către societate". Aceste mesaje pretind că informațiile sunt necesare pentru gestionarea fluxurilor financiare internaționale și pentru prevenirea riscurilor financiare.

Totuși, ANAF face clar că nu solicită astfel de date și nici nu intervine în relațiile comerciale dintre persoanele juridice. Mesajele sunt trimise de la adresa de e-mail gabriela.apostol@m-finante.com, dar ANAF avertizează că această adresă nu aparține instituției și cere contribuabililor să nu răspundă acestor solicitări.

Pentru comunicare securizată cu ANAF, contribuabilii sunt încurajați să utilizeze serviciul Spațiul Privat Virtual, disponibil gratuit, sau să contacteze CALL CENTER ANAF la numărul 031.40.39.160 pentru informații fiscale generale.

Această alertă vine în contextul în care atacurile de phishing devin tot mai sofisticate, iar ANAF își reiterează angajamentul de a proteja datele și informațiile contribuabililor.

Comentarii Facebook