Aeroportul Internaţional Cluj a ajuns în premieră absolută la 3 milioane de pasageri


Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj alături de Consiliul Judeţean Cluj şi compania aeriană TAROM au sărbătorit astăzi în premieră absolută, pasagerul cu numărul 3.000.000 înregistrat pe aeroportul clujean, în anul 2023. Evenimentul istoric a reprezentat un reper deosebit de important pentru aeroport dar şi pentru regiunea pe care o deserveşte.

Atingerea acestui record din punct de vedere al traficului de pasageri are o dublă semnificație: recuperarea traficului de pasageri înregistrat înainte de pandemie și depășirea celui mai bun an de până acum, 2019, precum și faptul că, este pentru prima dată când un aeroport regional din România depășește acest prag semnificativ de pasageri înregistrați într-un an calendaristic.

Pasagerul cu numărul 3.000.000 înregistrat de la începutul anului 2023, în premieră absolută pe aeroportul clujean, a fost transportat de către operatorul aerian TAROM, pe zborul său cu numărul RO 643, de la Bucureşti Otopeni la Cluj-Napoca. 

Norocosul pasager a fost selectat și premiat la debarcare în cadrul evenimentului aniversar, în prezenţa reprezentanților autorităţilor locale, a instituţiilor şi organizaţiilor partenere, a reprezentanţilor aeroportului şi companiei aeriene, respectiv a reprezentanților mass media.

Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de administraţie al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a menţionat următoarele, cu ocazia acestui important eveniment: ”Aniversarea unor praguri semnificative de pasageri pentru Aeroportul Internaţional Cluj a devenit deja o tradiţie de peste 13 ani de când se aniversează pasagerul cu numărul 1 milion şi 2 milioane, exceptând anii pandemici. Anul acesta, în cadrul unui eveniment fără precedent, Aeroportul Internațional Cluj demonstrează încă o dată, faptul că este aeroportul regional cu cea mai dinamică şi spectaculoasă dezvoltare, depăşind acest record absolut de 3 milioane de pasageri. Prin această performanţă, aeroportul rămâne un motor de dezvoltare şi confirmă poziţia de lider al aeroporturilor regionale din România”.

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, a precizat următoarele: ”Marcăm astăzi în premieră absolută reuşita şi excelenţa operaţiunilor aeroportuare de pe aeroport, printr-un moment aniversar celebrat împreună cu pasagerii şi partenerii noştri şi anume depăşirea pragului de 3.000.000 de pasageri. Dacă în anul 1996, aeroportul înregistra aproximativ 32.000 pasageri anual, iată că acum, în anul 2023, traficul a crescut de 100 de ori, atingându-se recordul absolut de 3 milioane de pasageri înregistraţi într-un singur an calendaristic.

Operatorul aerian naţional TAROM este cel mai vechi partener comercial al regiei, ceea ce reprezintă un motiv de mândrie şi recunoştinţă pentru aeroportul clujean, dar în egală măsură dorim să apreciem contribuţia avută de către companiile Wizz Air, Lufthansa, Ryanair, Hi Sky, Turkish Airlines, LOT Polish Airlines, Air Connect, Aero Express Regional sau companiile charter turistice la această reuşită excepţională cum este borna de 3.000.000 de pasageri.

Doresc să mulţumesc pe această cale tuturor pasagerilor, colaboratorilor, partenerilor şi întregii echipe a aeroportului pentru contribuţia deosebită din cadrul proiectelor noastre de dezvoltare, care vor deservi pasagerii clujeni şi pe cei din întreaga regiune”.  

Narcis Obeadă, Directorul Comercial al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române, TAROM, prezent la eveniment, a declarat următoarele: ”TAROM, în cei peste 60 de ani de operare a cursei interne București- Cluj-Napoca, marchează aniversarea partenerului său, Aeroportul Internațional Cluj, și anunță că pentru aceasta destinație tot mai aleasă de pasagerii români și internaționali, va suplimenta numărul curselor, de la 1.037, în 2023, la 1.250, în 2024. 

În intervalul ianuarie-octombrie 2023 au fost operate 10.546 de curse regulate, din care 4.307 curse interne, Clujul având un procent de 24% dintre acestea. Din totalul pasagerilor acestui an, înregistrați la final de octombrie a.c., respectiv 1.997.000, 624.256 au fost pe curse interne, dintre care 185.643 au ajuns pe aeroportul clujean”. 

Comentarii Facebook