Achiziția pieselor auto din dezmembrări



Achizitionarea de piese auto de la parcurile de dezmembrări este considerată o adevarată loterie de o parte din șoferi dar și o modalitate sigură de a economisi bani de către alții. Dacă faceți parte din a doua categorie, iată câteva informații despre cum să cautați o piesă second hand.

Tipul de parcuri de piese auto dezmembrări

Parcurile de dezmembrări auto se împart în două tipuri: parcuri în care mașinile sunt dezmembrare imediat ce ajung în curtea acestora și parcuri care păstrează mașini întregi, piesele fiind demontate doar la cererea clientului.

Piesele auto pot fi cumpărate mai ușor din primul tip de parc, mașinile fiind dezmembrate imediat iar piesele catalogate pe mărci și ani de fabricație. Deși aici piesele pot avea un preț mai mare, din pricina manoperei mai complexe, acestea sunt păstrate în spații de depozitare corespunzătoare și de mult ori pot fi oferite spre vânzare online, fiind însoțite de poze în care se poate vedea starea lor.

În al doilea caz, deși este posibilă achiziția unei piese auto la preț mai mic, piesele pot suferi deteriorări din pricina intemperiilor iar multe componente nu pot fi văzute și evaluate decât după demontarea lor.

Asigurați-vă că achiziționați piesa corespunzătoare

Atunci când mergem să cumpărăm piese auto sau consumabile de la un magazin de piese noi, suntem rugați să prezentăm certificatul de înmatriculare pentru culegerea unor date. Seria de șasiu și anul fabricației oferă datele necesare vânzătorului pentru a vă oferi produsul dorit. Aceeași tip de mașină poate dispune de piese diferite în funcție de anul de fabricație. Chiar dacă diferențele nu sunt foarte mari, există posibibilitatea ca unele accesorii să nu se potrivească la două autovehicule aparent identice.

Aceleași principiu se aplică și în cazul achiziției de piese auto de la parcurile de dezmebrări. De aceea, este foarte important să cunoaștem toate datele automobilului propriu și pe cele ale mașinii de la care provine piesa, pentru stabilirea compatibilității.

În cazul în care există dubii în privința compatibilității, încercați să apelați la un parc de dezmembrări care vă oferă posibilitatea să dați piesa înapoi în cazul în care nu este potrivită, evident cu recuperarea sumei plătite.

Piese mai multe, preț mai mic

Atunci când aveți nevoie de o componentă mai mică, cum ar fi un releu, nu este o idee rea să cumpărați asamblul de face parte, dacă acesta nu este prea complex. Această alegere are beneficii mai, mai ales când apelați la un parc care face dezmembrări la comandă.

Achiziționarea unor piese mai mari înseamnă o manoperă mai mică, iar dumneavoastră fie înlocuiți întreg ansamblul, ceea ce este mai ușor, fie doar piesa de care aveți nevoie, iar restul de componente rămân ca rezervă.

Aceste tactici pot fi completate de unele universale, cum ar fi să cautăm aceeași piesă la mai multe parcuri de dezmembrări și, evident, să încercăm și negocierea prețului, astfel încât nota de plată să fie cât mai mică.

Comentarii Facebook