Miercuri 24 Aprilie

Acciza la motorină ar putea să nu crească

 

Premierul Victor Ponta a anunțat că introducerea accizei la motorină ar putea să fie amânată.

 

Astăzi, Liviu Voinea a plecat la Bruxelles cu o anumită misiune din partea mea, aceea de a avea un acord final al Comisiei Europene pentru ca acciza de 7 eurocenţi să o aplicăm doar la benzină. Benzina în România, ca preţ, este cea mai ieftină din toata Uniunea Europeană. Creşterea cu 7 cenţi nu afectează economia în ansamblu. La motorină, amânăm cu trei luni introducerea accizei astfel încât efectul asupra preţurilor bunurilor de consum să nu fie imediat. Urmează să găsim soluţii, dacă putem în continuare doar pentru motorină să avem un regim fiscal special”, a declarat Victor Ponta, conform Mediafax.

 

Președintele Traian Băsescu a anunţat că va respinge Legea bugetului, o va retrimite Parlamentului şi ia în calcul, ulterior, şi sesizarea Curţii Constituţionale, dacă Guvernul nu renunţa la acciza suplimentară de 7 euro cenţi pe litru pentru benzină şi motorină.

 

Băsescu i-a propus joia trecută lui Ponta să introducă acciza din 1 iunie 2014, dar premierul a refuzat. Președintele a spus atunci că refuzul i-a ”confirmat” că premierul ”doreşte banii pentru alegerile europarlamentare”.

Comentarii Facebook