A pariat 100 de lei pe acțiunile Banca Transilvania și a avut o surpriză

 

Un investitor a pariat 100 de lei pe acțiunile Banca Transilvania și a avut o surpriză plăcută.

 

Românul a cumpărat, la finele anului 2015, acţiuni Banca Transilvania (TLV) în valoare de 100 de lei și, în nouă luni, a câștigat 34 de lei, în condiţiile în care acţiunile băncii au crescut cu 34%, evoluţie ajustată cu majorarea de capital şi dividendele plătite.

 

Spre comparaţie, dacă investitorul alegea să depună 100 de lei la bancă, într-un depozit cu scadenţa la nouă luni, ar fi primit circa 14 lei la final de septembrie.

 

Pe de altă parte, pariul de 100 de lei pe acţiunile Nuclearelectrica (SNN) până pe 30 septembrie i-ar fi adus investitorului o pierdere de 18 lei, potrivit calculelor companiilor de brokeraj.

 

Un număr de şase emitenţi din 10 câţi alcătuiesc BET au ieşit pe verde din trimestrul al treilea faţă de ultima şedinţă din decembrie 2015. Din patru companii câte au fost pe roşu, cu scăderi ale preţului acţiunilor între 5% şi 18%, trei sunt din sectorul energetic (Romgaz, Petrom, Nuclear­elec­trica) ale căror rezultate financiare semestriale i-au demo­tivat pe investitori.

 

Bursa la Bucureşti a început slab anul 2016, cu scăderi pe linie ale acţiunilor din cauza contextului extern tumultuos. În ultimii ani, luna ianuarie a fost una considerată bună de investitori, însă în 2016 situaţia a fost diferită, scrie zf.ro.

Comentarii Facebook