A inceput "Rabla" pentru tractoare: statul da 17.000 de lei pentru un tractor casat

Ministerul Mediului a demarat la sfarsitul acestei saptamani programul "Rabla" pentru tractoare. Acestea se predau tot la Remat si statul da pentru fiecare utilaj casat 17.000 de lei.

 

"Cei care au tractoare vechi pot merge sa le predea la Remat. 17 producători si distribuitori s-au inscris in program, iar prima de casare are valoarea de 17.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din valoarea unui tractor nou, in cazul persoanelor fizice si 40%, in cazul persoanelor juridice", se arata intr-un comunicat al Ministerului.

 

Programul destinat masinilor agricole are in acest an un buget de 100 de milioane de lei. Acesta face parte din Programul de stimulare a innoirii Parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate. Programul "Rabla" pentru masini a avut mare succes in acest an. Toate tichetele valorice s-au epuizat in doua saptamani.

 

In aceasta perioada, in majoritatea judetelor, oamenii s-au inscris pe liste de asteptare a tichetelor promise de Minister. Laszlo Borbely, ministrul Mediului, a promis ca programul va fi suplimentat la 50.000 de tichete valorice. In acest an, pentru masinile predate romanii primesc 3.800 de lei.

Comentarii Facebook