70% dintre proprietarii de imobile din România spun că au scăzut preţul - Studiu


Majoritatea proprietarilor de locuinţe vor să primească clienţi la vizionări, după relaxarea restricţiilor de circulaţie și chiar au spus că au redus prețurile, potrivit unui studiu imobiliare.ro, realizat la începutul lunii mai.

30% (dintre proprietarii care au participat la studiu n.red.) au declarat că nu au scăzut preţul pentru a putea vinde, în vreme ce 31% au aplicat o scădere de până la 5%, 26% şi-au redus pretenţiile cu 5% și 10%, iar 13% cu un procent cuprins între 10% și 20%”, reiese din comunicatul imobiliare.ro. 

De asemenea, 14% se aşteaptă să vândă în maximum o lună, 36% în una până la trei luni, 27% în trei până la şase luni, iar 23% în peste şase luni, se menţionează în studiu.  

În ceea ce priveşte piaţa închirierilor, 70% din cei care au locuinţe de închiriat au declarat că au scăzut deja preţul solicitat.

Dintre cei care vor să închirieze, 21% se aşteaptă să încheie o tranzacţie într-o săptămână, 41% într-o lună, 25% în una până la trei luni, iar 13% în trei luni. Dintre proprietarii din această categorie, 30% au declarat că nu au scăzut preţul pentru a putea închiria, în vreme ce 19% şi-au redus aşteptările cu până la 5%, 30% cu 5%-10%, 16% cu 10%-20%, iar 7% cu peste 20%”, a comunicat imobiliare.ro.

În cadrul studiului menţionat, 75,5% dintre vânzători au declarat că vor primi clienţi în vizită după încheierea situaţiei de urgenţă, 23% au precizat că vor face asta doar dacă se vor folosi materiale de protecţie şi doar 1,5% au spus că nu sunt dispuşi să primească potenţiali cumpărători. În rândul celor care au imobile de închiriat, 98% au declarat că vor primi clienţi la vizionare după relaxarea condiţiilor de deplasare, în vreme ce doar 2% au spus că nu; dintre proprietarii deschişi la vizionări, 88% au precizat că vor face acest lucru doar dacă se va folosi echipament de protecţie. 

Comentarii Facebook