100 de muncitori concediati de la Autostrada Transilvania dau in judecata compania Bechtel


100 de muncitori de la Autostrada Transilvania care au fost concediati dau in judecata compania Bechtel. In total, din cei 700 de oameni care vor fi concediati, 300 au primit deja preavizele.

Michael Swinford, directorul de proiect de la Autostrada Transilvania, a declarat ca vor fi mentinuti 1.200 de angajati si restul vor fi dati afara pentru ca Bechtel nu a primit finantarea solicitata pe anul 2010 si o parte din lucrarile pe 2009 nu au fost achitate.

"Criteriile avute in vedere la stabilirea ordinii de prioritate la concediere in cazul desfiintarii posturilor de aceeasi natura sunt cele prevazute de legislatia romana in materie. Angajatii afectati de decizia de concediere colectiva vor beneficia de o plata compensatorie reprezentand echivalentul a doua salarii de baza lunare", a mai spus Michael Swinford.

Presedintele Cartel Afla Cluj, Grigore Pop, a declarat ca au fost stranse semnaturi din partea muncitorilor care au fost disponibilizati si care au vrut sa isi apere drepturile in instanta. Din cei 300 de oameni care au primit pana acum deciziile de concediere, 100 au vrut sa dea in judecata compania Bechtel.

Sindicalistii cer ca muncitorii sa fie repusi in drepturi pentru ca masura disponibilizarii nu este legale intrucat nu au fost respectate prevederile Codului Muncii.

Comentarii Facebook