DNA Cluj l-a trimis în judecată pe președintele PP-DD Bistriţa Năsăud

 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj l-au trimis în judecată pe Luchian Octavian Seciu, preşedintele interimar al PP-DD Bistriţa Năsăud.

 

Acesta este acuzat că în perioada 22 -25 octombrie 2012, ”în calitate de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Bistriţa Năsăud a unui partid politic, a pretins de la un denunţător suma totală de 75.000 euro, promiţând că îşi va folosi influenţa sau autoritatea pe lângă conducerea partidului, astfel încât să se avizeze candidatura denunţătorului pentru postul de deputat în Colegiul nr. 1 Bistriţa la alegerile parlamentare din luna decembrie 2012. De asemenea, inculpatul a promis că îşi va exercita influenţa şi pentru ca organele de conducere ale partidului respectiv să revoce decizia prin care denunţătorul fusese invalidat ca şi consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Bistriţa şi să revoce excluderea acestuia din partid.

 

La data de 31 octombrie 2012, inculpatul Seciu Octavian Luchian a primit de la denunţător o tranşă de 6.000 euro din suma pretinsă, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante”, au precizat procurorii DNA Cluj.

 

Bărbatul a fost reținut în 31 octombrie, iar apoi a fost reținut pe 30 de zile.

 

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume şi a unui imobil aparţinând inculpatului Seciu Octavian Luchian. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Bistriţa”, au mai precizat anchetatorii. 

Comentarii Facebook