Virginia State Gospel Chorale, corul care colindă Vaticanul vine la Cluj în această iarnă


Unul dintre cele mai apreciate coruri de muzcă gospel din Statele Unite ale Americii, Virginia Statea Gospel Chorale, va susține în premieră un concert la Cluj-Napoca, la Teatrul Național în cadrul Turneului European de Crăciun 2013.

Corul este compus din 35 de membri, printre care şi J.David Bratton, care a avut colaborări cu artişti precum Stevie Wonder, Patie Labelle, Roberta Flack, Edwin Hawkins, autorul piesei “Every Praise” care a fost timp de 12 săptămâni nr. 1 în topul american şi Turkessa Mais, semifinalistă la “America’s Got Talent” 2013.

Corul a fost înfiinţat în 1971 de Jackie Ruffin şi Larry Bland și a susţinut constant turnee în toate statele Americane, iar din 2004 au început să concerteze şi în Europa în tări precum Italia, Franta, Germania şi Ungaria.

În 2005 au concertat pentru Papa cu ocazia spectacolului de Crăciun de la Vatican, iar atunci au devenit o prezenţă frecventă în cadrul “Vatican’s Christmas Concert”.

În prezent, ei oferă un show inedit care doboară crezul potrivit căruia un show gospel nu poate fi apreciat decât de un public restrâns. În 2012, Virginia State Gospel Chorale a obţinut People’s Choice Award în cadrul Galei Verizon – „How Sweet the Sound”, iar în anul 2013 au fost invitaţi să cânte la „DC Cityweide Interfaith Food Drive”, eveniment care a făcut parte din „National Day of Service” pentru preşedintele Barack Obama.

Muzica Gospel, este un gen muzical care foloseşte adesea versuri cu caracter creştin şi se caracterizată în general prin voci puternice. Subgenurile includ: gospel, urban contemporary gospel (sau "black gospel"), Southern gospel, şi modern gospel (cunoscută şi ca muzică creştină contemporană). Cele mai multe forme de muzică gospel sunt compuse din coruri care folosesc pianul sau orga, tobe, chitara bas şi chiar chitara electrică. Se deosebeşte de imnuri prin faptul că au de obicei un refren şi un ritm mai sincopat.

Biletele pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrală de bilete a Teatrului Naţional Cluj-Napoca, iar preţurile sunt de 75, 100 si 150 lei, în funcţie de categorie.

Comentarii Facebook