VIDEO - Un celebru actor de origine română a fost nominalizat la premiile Globurile de Aur 2023


Un celebru actor român are şanse la mult doritul trofeu din cadrul premiilor Globurile de Aur. Sebastian Stan a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun actor - Limited Series” pentru rolul din filmul „Pam and Tommy”.

În vârstă de 40 de ani, actorul joacă rolul lui Tommy Lee, fostul soţ al celebrei Pamela Anderson. Compus din opt părţi, serialul urmăreşte povestea de dragoste a celor doi protagonişti. În plus, serialul prezintă şi felul în care cei doi au fost afectaţi de scandalul provocat de înregistrările cu conţinut sexual, care au fost furate şi prezentate publicului în 1995.

Pe lângă actorul de origine română, din distribuţia filmului face parte şi actriţa Lily James, care interpretează rolul Pamelei Anderson.

Cine este Sebastian Stan 

Sebastian Stan s-a născut în 13 august 1982, în Constanța, România și este un actor român stabilit în SUA, cunoscut pentru rolul său, ca „Soldatul Iernii”, în Universul Cinematic Marvel. A jucat alături de actori ca: Natalie Portman, Mila Kunis și Vincent Cassel, în filmul„ Black Swan” (2010), Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, etc. în trilogia „Căpitanul America”, de asemena cu Matt Damon în filmul de ficțiune „Marțianul” (2015) cu șapte nominalizări la Oscar, sau cu Nicole Kidman în „Capcana” (2018). 

sebastian stan 2.jpg

Sebastian s-a născut în Constanța, România, dar s-a mutat la vârsta de 12 în Comitatul Rockland, New York, Statele Unite împreună cu mama sa, după ce părinții lui au divorțat. Când avea opt ani, Sebastian împreună cu mama sa, Georgeta Orlovschi, se stabilesc pentru o vreme în Viena, Austria, unde, Georgeta, a fost angajată ca pianistă, în urma Revoluției Române din decembrie 1989.

Primul rol l-a avut la vârsta de 11 ani în Viena, descoperindu-și atunci pasiunea pentru actorie. A urmat mai apoi cursuri de actorie la una dintre facultățile din New York. 



Comentarii Facebook