VIDEO- 12 filme selectate in competitia TIFF pentru trofeul Transilvania

 

Doua productii romanesti au fost selectate in competitie de organizatorii Festivalului International de Film Transilvania (TIFF): Felicia, inainte de toate si Medalia de onoare (VEZI TRAILER)

 

"Selectia competitiva din acest an, alcatuita exclusiv din filme de fictiune, este, poate, cea mai sinuoasa din istoria festivalului: intre doua extreme cum sint, pe de-o parte, spaniolul Gordos, un film coral excelent condus, comic, melo si cu carlig la public, si pe de-alta parte tailandezul Mundane History, film non-linear, meditativ si radical-experimental, exista alte 10 "escale" pe cat de diferite intre ele, pe-atat de captivante, sper, pentru un public aflat in cautarea originalului, emotiei si a diversitatii”, a declarat directorului artistic al TIFF, Mihai Chirilov.

 

Romania este prezenta in competitie cu Felicia, inainte de toate, regizat de Razvan Radulescu si Melissa de Raaf, si Medalia de onoare, in regia lui Calin Peter Netzer. Pelicula Felicia a fost lansata in 2009 la Festivalul de Film de la Sarajevo, iar Medalia de onoare a primit cinci trofee la Festivalul de Film de la Salonic.

 

Din competitie mai face parte comediile Reverse (Regia: Borys Lankosz), castigator al Premiului FIPRESCI la Festivalul de la Varsovia, filmul sarbesc Devil's Town (Regia: Vladimir Paskaljevic), premiat la Palm Springs şi Trieste, precum si A Rational Solution (Regia: Jorgen Bergmark).

 

Au mai fost selectate in competitie: Mundane History (Regia: Anocha Suwichakornpong), primul film tailandez din istoria competiţiei TIFF si singurul selectionat din afara Europei, Last Conversation (Regia: Noud Heerkens), filmat cu 24 de camere simultan, Altiplano (Regia: Peter Brosens si Jessica Hope Woodworth), un manifest anti-globalizare, si Nothing Personal (Regia: Urszula Antoniak), castigator a sase premii la editia de anul trecut a Festivalului de la Locarno.

 

Spaniolul Daniel Sanchez Arevalo revine la TIFF 2010 cu Gordos, spectaculoasa comedie neagra prezentata la Festivalul de la Venetia si distinsa cu Premiul Goya pentru Cel mai bun actor intr-un rol secundar (Raul Arevalo).

 

Vor mai concura pentru trofeul Transilvania Bel Age (Regia: Laurent Perreau) si drama selectionata in competitia Festivalului de la Rotterdam R (Regia: Tobias Lindholm, Michael Noer).

 

A noua editie a Fetivalului International de Film Transilvania se va desfasura la Cluj intre 28 mai si 6 iunie.

 

Vezi si

VIDEO Comedia Soul Kitchen deschide in 28 mai TIFF, iar autobiografia lui Ceausescu inchide festivalul

Comentarii Facebook