VIDEO Comedia Soul Kitchen deschide in 28 mai TIFF, iar autobiografia lui Ceausescu inchide festivalul

Editia din 2010 a TIFF debuteaza in 28 mai in Piata Unirii din Cluj cu proiectia comediei Soul Kitchen, regizata de Fatih Akin, iar in inchiderea festivalului va fi prezentat documentarul Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, in regia lui Andrei Ujica.

 

"O comedie savuroasa despre un proprietar de restaurant pe nume Zinos, care pare urmarit de ghinion. Prietena lui s-a mutat in China, clientii restaurantului sau, Soul Kitchen, ii boicoteaza maestrul bucatar, iar durerile de spate ii ingreuneaza si mai mult viata. Cand lucrurile par sa se rezolve, Zinos pleaca in cautarea dragostei, lasand restaurantul pe mana fratelui sau, un fost puscarias, iar situatia scapa de sub control", spun organizatorii despre Soul Kitchen, filmul premiat la Festivalul de la Venetia 2009 cu Premiul special al juriului.

 

Filmul care va inchide festivalul din acest an, Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, a fost prezentat in premiera mondiala la Cannes 2010. "Filmul lui Ujica face portretul lui Nicolae Ceausescu prin imagini de arhiva preluate de la TVR si Arhiva Nationala de Filme, prezentandu-l pe dictator intr-o ipostaza complet noua pentru publicul roman. Spectatorii il vor putea vedea pe Nicolae Ceausescu pe santiere sau in delegatii si vor urmari inclusiv scena judecarii sotilor Ceausescu. Pelicula va contine, de asemenea, si imagini care nu au mai fost difuzate pana acum", sustin organizatorii TIFF despre fimul care va fi prezentat in inchiderea festivalului. 

 

Organizatorii anunta ca printre filmele care vor mai rula la Cl;uj in cadrul festivalului se numara The Refuge, in regia lui Francois Ozon, Submarino, regizat de Thomas Winterberg, sau Mother, in regia lui Bong Joon-ho.

 

Cele 12 filme selectate in competitia TIFF 2010 vor fi anuntate in data de 30 aprilie.

Comentarii Facebook