Vezi programul de luni al Zilelor Culturale Maghiare din Cluj


Zilele Culturale Maghiare din Cluj îi încântă pe clujenii de orice etnie cu un program bogat:

Astfel, între orele 10 şi 16 adulţii şi copiii peste 10 ani pot admira panorama Clujului din Turnul Bisericii Sf. Mihail, cel mai înalt din România. De pe balconul exterior al turnului se vede întregul oraş, ca şi împrejurimile sale.

La ora 16 va fi lansat volumul Casa Matei Corvin de Radu Lupescu. Cartea va fi prezentată de istoricul de artă Weisz Attila şi va avea loc chiar în Casa Matei. Clădirea, în care s-a născut în 1443 celebrul rege Matia Corvinul, este unul din punctele de atracţie turistică ale Clujului, datând din secolul XV.

Muzeul de Artă din Cluj va găzdui de la ora 17 vernisajul expoziţiilor Mátyás László şi Lőrincz Gyula, doi plasticieni de forţă din generaţia tânără formată la Universitatea de Artă şi Design din Cluj. Doritorii vor putea vizita şi expoziţia Benczédi Sándor, care celebrează centenarul naşterii sculptorului clujean.

Gala oficială de deschidere a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj va avea loc de la ora 20, în sala Operei Maghiare, cu un concert al Operei Maghiare şi al Filarmonicii de Stat ”Transilvania”. În program figurează lucrări de Kodály Zoltán şi Franz Liszt. Petrecerea de deschidere va începe la ora 23, la Cafeneaua Bulgakov, cu DJ Hunay şi DJ Modi.

Comentarii Facebook