Vezi lista premiilor oferite la TIFF Cluj

Festivalul International de Film Transilvania si-a desemnat castigatorii celei de-a zecea editii.

 

Iata palmaresul oficial al TIFF:

 

Trofeul Transilvania, in valoare de 15.000 de euro, oferit de Institutul Cultural Roman filmului Fara cale de-ntors / Sin Retorno (r. Miguel Cohan, Argentina – Spania, 2010)

 

Premiul pentru Cea mai buna Regie, in valoare de 5.000 de euro, oferit de Centrul National al Cinematografiei – ex-aequo, Runar Runarsson, pentru regia filmului Vulcanul / Volcano (Danemarca, 2011) si Constantin Popescu, pentru regia filmului Principii de viata / Principles of Life (Romania, 2010)

 

Premiul Special al Juriului, in valoare de 1.500 de euro-filmul O viata insemnata / La vida util (dir. Federico Veiroj, Spania, 2010)

 

Premiul pentru Cea mai Buna Interpretare, in valoare de 1.000 de euro-actrita Elodie Bouchez, pentru rolul din filmul Imperialistii n-au murit! / The Imperialists Are Still Alive! (SUA, 2010)

 

Premiul pentru Cel mai Bun Scenariu, in valoare de 1.500 de euro-Ana Cohan si Miguel Cohan pentru scenariul filmului Fara cale de-ntors / Sin Retorno (Argentina – Spania, 2010)

 

Premiul pentru Cea mai Buna Imagine, in valoare de 5.000 de euro – cota de pelicula Kodak Vision 3- Linda Wassberg, pentru imaginea filmului Maimute / She Monkeys (Suedia, 2011)

 

Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Asociatiei Presei Straine de Film - filmul Tilva Ros (regia Nikola Lezaic, Serbia, 2010)

 

Premiul Publicului- filmul Oxigen / Oxygen (r. Hans Van Nuffel, Belgia, 2010)

 

Premiul de Excelenta - regizorul Lucian Pintilie

 

Premiul Special pentru Contributia Adusa la Cinematografia Mondiala - actrita Jacqueline Bisset

 

Premiul pentru Intreaga Cariera - actorul George Motoi

 

Premiul pentru Intreaga Cariera oferit unei Personalitati din Cinematografia Europeana – actorul Michael York

 

Premiul pentru Intreaga Cariera oferit unei Personalitati din Cinematografia Europeana – actorul si regizorul Michele Placido

 

Premiul Special al Celei de-a 10-a Editii TIFF - producatorul Marin Karmitz

 

Premiul Special al Celei de-a 10-a Editii TIFF - directorul de imagine Oleg Mutu

 

Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru sectiunea lung metraj, in valoare de 2.000 de euro, oferit de Institutul Cultural Roman filmului Morgen (r. Marian Crisan, Romania – Franta – Ungaria, 2010)

 

Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru sectiunea Scurtmetraj, in valoare de 1.500 de euro - filmul Bora Bora (r. Bogdan Mirica, Romania, 2011)

 

Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut - Bogdan George Apetri, pentru regia filmului Periferic (Romania – Austria, 2010)

 

Premiul pentru Cel mai Bun Scurt Metraj din sectiunea Umbre – ex-aequo, Ninjas (r. Dennison Ramalho, Brazilia, 2010) si Danny Boy (r. Marek Skrobecki, Elvetia – Polonia, 2010)

 

Premiul Let's Go Digital!, pentru cel mai bun film produs in cadrul atelierului de film pentru adolescenti – Gand+uri, realizat de Iulia Colban, Felicia Simion, Radu Sticlea

 

Premiul Competitiei Locale- ex-aequo, filmele Jatekszer / Jucaria (r. Punkosti Laura) si Casa Blanca 1 PM (r. Octavian Fedorovici)

 

Mentiune Speciala in cadrul Competitiei Locale - filmul Oda (r. Anna Peter)

 

Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de lung metraj din cadrul Concursului National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu TIFF, in valoare de 3.000 de dolari – Paul Cioran, pentru scenariul De-aici va descurcati singuri

 

Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de scurt metraj din cadrul Concursului National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu TIFF, in valoare de 1.500 de dolari – Marian Enache, pentru scenariul Burnt Out

Comentarii Facebook