Versiunea completa a filmului mut "Metropolis", prezentata la TIFF (VIDEO)

Fimul va fi prezentat in versiune restaurata si completa la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), care incepe la Cluj in 28 mai. Pelicula a mai fost proiectata integral doar in Germania si Hong-Kong.

 

Filmul, regizat de Fritz Lang, a fost lansat in 1972 si este inclus in patromoniul UNESCO. Sonorul va fi asigurat live cu piesa originala, compusa special pentru acest film. Peste 80 de ani filmul a fost vizionat intr-o varianta incompleta. In urma cu doi ani a fost gasita versiunea integrala intr-un muzeu din Buenos Aires. Filmul integral a mai fost prezentat doar in Germania si in Hong-Kong. Filmul va fi proiectat la Cluj in 29 mai.

 

Festivalul, care incepe in 28 mai, va fi deschis de comedia Soul Kitchen, cel mai recent film al lui Fatih Akin, care o obtinut Premiul special al juriului la Festivalul de la Venetia.

 

La editia din acest an sunt inscrise 342 de filme, dintre care 56 romanesti. Proiectiile au loc la Republica, Arta, Victoria, Cinema City, Piata Unirii, Echinox, Teatrul National si Taverna. TIFF are loc intre 28 mai si 6 iunie.

 

 

Comentarii Facebook