Unul dintre cele mai bune filme ale anului, câștigător a 7 premii Oscar, acuzat de plagiat



Autoarea de succes Tess Gerritsen a dat în judecată studiourile Warner Bros. pentru plagiat, aceasta susținând că pelicula ”Gravity” a fost realizată după un roman cu același titlu scris de ea.

Cartea are drept personaj principal o "femeie doctor/astronaut care se trezeste singura la bordul unei statii spatiale, dupa o serie de dezastre in care tot restul echipajului a pierit", relateaza Hollywood Reporter, preluat de Ziare.com.

Compania Katja a cumpărat drepturile de ecranizare a romanului romanului pentru suma de 1 milion de dolari, iar autoarei i s-a promis că în cazul în care se va realiza un film bazat pe romanul ei, atunci va primi un bonus de 500.000 dolari și 2,5% din câștigurile nete.


”Gravity” este unul dintre cele mai apreciate filme ale anului 20013, câștigător a 7 premii Oscar. Pelicula s-a bucurat și de un succes enorm la box office, reușind să strângă peste 700 milioane de dolari în întreaga lume.

Scriitoarea cere 10 milioane de dolari despăgubiri și dorește ca pe genericul filmului să se menționeze că acesta ”este bazat pe o carte de Tess Gerritsen”.

Comentarii Facebook