Miercuri 17 Aprilie

Un videoclip al lui Smiley a fost nominalizat la peste 20 de festivaluri de animație din toată lumea



Videoclipul animat al piesei ”Flori de plastic”, a lui Smiley, a fost nominalizat la peste 20 de festivaluri de profil.

Printre acestea se numără British Animation Film Festival, Girona Film Festival, Seoul Animation Film Festival şi Buffallo Niagara Film Festival.

"«Flori de plastic» e una dintre cele mai puternice metafore muzicale scrise de mine. Cred că nu există o variantă video mai sugestivă în afară de animaţia video. Sunt super fericit că atât piesa, cât şi mesajul ei au fost atât de bine primite, într-o piaţă în care concurează numai profesioniştii din industria de film", declara Smiley.

Ideea de a face un videoclip animat a fost chiar a lui Smiley. "Ne-a spus că simte că aceasta ar fi singura modalitate prin care un mediu video ar putea surprinde ideea din spatele melodiei sale. Ne-a trimis o versiune demo a melodiei şi în câteva zile am creionat scenariul, storyboard-ul şi am stabilit direcţia grafică, pentru a se potrivi cu mesajul lui Smiley şi în cadrul conceptului vizual al campaniei de promovare a albumului «Confesiune»", povesteşte Bogdan Topîrceanu, Art Director HaHaHa Production, conform unui comunicat de presă.

Peste patru luni de muncă intensivă şi 3.300 de cadre desenate digital au fost necesare pentru a realiza clipul de trei minute, care a strâns peste 6 milioane de vizualizări. Videoclipul piesei s-a realizat printr-o îmbinare a tehnicilor de animaţie tradiţională cu tehnici digitale de animaţie 2D. Scenariul şi direcţia grafică a scurtmetrajului "Flori de plastic" sunt semnate de Vlad Bota, Claudia Ilea, Andra Vlasceanu şi Bogdan Topîrceanu, absolvenţi de master de Arte Plastice la Universitatea Naţionala de Arte din Bucureşti.

În România, animaţia a obţinut deja un premiu la Bucharest ShortCut CineFest.


Comentarii Facebook