Top 7 alimente care alungă insomnia


Insomnia este o tuburare grava ce poate apărea la orice vârstă dintr-un număr mare de motive. Dacă suferi de insomnii, și nu vrei să recurgi la pastile, există anumite alimente care te pot ajuta să ai parte de un somn liniștitor.

Iată care sunt alimentele care alungă cel mai rapid insomniile:

Migdalele

“Migdalele contin magneziu, ceea ce ajuta nu numai la somn, dar si la relaxarea muschilor. In plus, contin proteine, ceea ce ajuta la mentinerea stabila a nivelului glicemiei in timpul somnului si te ajuta sa adormi comutand organismul din ciclul alert, sustinut de adrenalina, in ciclul odihna si digestie.”, spune un specialist in oboseala cronica. Asadar, inainte de culcare, rontaie o mana de migdale ca sa iti ajuti corpul sa se relaxeze.

Ceaiul

O cana de ceai cald de musetel este un stravechi remediu natural pentru insomnie. Ceaiul verde e bun si el, deoarece contine teanina, care induce somnul. Totul e sa gasesti ceai verde decofeinizat, ca sa nu contracareze efectul substantei somnifere.

Bananele

Medicii americani spun ca o banana mancata inainte de culcare iti va relaxa muschii datorita cantitatilor mari de magneziu si potasiu continute. In plus, bananele au in ele triptofan, substanta pe care organismul o transforma in serotonina, si melatonina, cei mai puternici hormoni calmanti ai creierului uman. O combinatie delicioasa si eficienta e aceasta: pune in blender o banana si o cana de lapte si amesteca bine pana obtii un shake cremos.

Produsele lactate

Iaurtul, laptele si branza contin triptofan. In plus, au si un nutrient cu surprinzatoare proprietati somnifere: calciul este eficient in reducerea stressului si stabilizarea fibrelor nervoase, inclusiv cele din creier. Un iaurt fara zahar mancat inainte de culcare te va ajuta nu numai sa dormi, dar si sa nu-ti mai faci griji in legatura cu ce ti-a zis seful azi.

Citește mai multe pe sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook