Top 10 filme Horror inspirate din realitate. Vezi aici care sunt acestea



Cu ocazia Halloween-ului iată aici un top al celor mai înspăimântătoare filme de groază bazate pe fapte reale.



1. Exorcistul

Sursa de inspiratie: Cartea lui William Blatty - "Exorcistul" - este bazata pe povestea exorcizarii lui Robbie Mannheim, numele dat unui copil anonim intrucat legea bisericii interzice dezvaluirea numelui adevarat. Mannheim vorbea cu o voce ciudata, cuvantul IAD ii aparuse pe mana, iar mobila se misca in jurul sau.

2. Teroare in larg

Sursa de inspiratie: O compania de scufundari din Australia i-a abandonat din greseala pe Tom si Eileen Lonergan in 1998. Acestia au disparut si chiar daca o parte din echipament a aparut cateva zile mai tarziu, corpurile n-au mai fost gasite niciodata.

3. Misterele Casei Bantuite

Sursa de inspiratie: Familia Snedeker a trait intreaga poveste pe pielea proprie, iar toate intamplarile din film sunt bazate pe amintirile lor. Singurul lucru schimbat a fost numele familiei.

4. Psycho


Sursa de inspiratie: Ed Gein, criminalul care a ucis femei si s-a imbracat cu pielea lor, totul din cauza unor complexe provocate de mama sa.

5. Primeval


Sursa de inspiratie: Crocodilul Gustave din Burundi, un monstru de 10 metri despre care se spune ca a mancat peste 200 de persoane. Nu a fost prins niciodata si varsta sa este estimata la 65 de ani.

6. Profetiile Omului-Molie

Sursa de inspiratie: Intre noiembrie 1966 si decembrie 1967, mai multe persoane din statul american Virginia de Vest au povestit ca l-au zarit o creatura cu corp de om, aripi uriase si ochi rosii.
Asociata cu mai multe evenimente paranormale, creatura a inspirat si o carte denumita Vizitatorii din Spatiu pe care s-a bazat apoi filmul din 2002.

7. Amityville Horror

Sursa de inspiratie: Casa Amityville exista in realitate, iar povestea este transpunerea in film a experientei reale pe care au avut-o cei din familia Lutz in momentul in care s-au mutat in insangerata cladire. Casa Amityville a fost recent scoala la vanzare si poate fi cumparata cu 1 milion de dolari.

8. Exorcizarea lui Emily Rose


Sursa de inspiratie: Filmul este bazat pe cazul lui Anneliese Michel, o tanara ce a murit de malnutritie la capatul a 6 luni in care a fost supusa unor slujbe de exorcizare. Desi au adus in sala de judecata inregistrari in care apareau vocile a doi "demoni", preotii au fost condamnati la 6 ani de inchisoare, la fel ca si parintii fetei.

9. Inseparabilii

Sursa de inspiratie: Filmul lui David Cronenberg se bazeaza pe povestea reala a gemenilor Stewart si Cyril Marcus, ce au fost gasiti morti dupa ce au intrat in sevraj, ambii fiind cunoscuti drept consumatori de droguri.

10. Henry: Portretul unui criminal in serie


Aproape o biografie a vietii lui Henry Lee Lucas, criminalul pervers, "iubitor" de animale, copii si cadavre, filmul este bazat pe cele 600 de crime pe care Lucas le-a marturisit in inchisoare.
Multe dintre ele s-au dovedit a fi doar inventii ale lui Lucas, din pacate insa ... nu toate.


SUrsa: DeBarbati.ro

Comentarii Facebook