TIFF propune 5 productii originale la Ziua HBO. Vedeti care va fi orarul de difuzare a filmelor


Ziua HBO vine cu cinci productii originale in cadrul evenimentului special din cadrul Festivalului International de Film Transilvania. Filmele sunt castigatoare ale premiilor Emmy sau Globul de Aur.

Evenimentul va avea loc in 3 iunie si propune cinefililor filmele "Taking Chance/ Ultimul drum al lui Chance", care spune povestea adevarata a colonelului Strobl, din marina americana, care insoteste pana in Wyoming ramasitele caporalului Chance Phelps, de 19 ani, omorat in Irakucis in Irak.

"Into the storm" prezinta biografia lui Wiston Churchill in timpul mandatului sau din Cel De-al Doilea Razboi Mondial.

A treia productie oferita de HBO Romania este documentarul "Lumea vazuta de Ion B.", de Alexander Nanau. Pelicula prezinta calatoria si transformarea lui Ion Barladeanu din cersetor in artist.

Al patrulea documentar original HBO Romania este "Circul Vesel", de Claudiu Mitcu, care descrie povestea celei mai vechi familii de artisti de circ din tara, descendenti ai fondatorului Circului Globus, Toma Zdebschi.

"The Shukar Collective Project", de Matei Alexandru Mocanu, marcheaza un alt eveniment special. Documentarul produs de HBO Central Europe va fi vizionat in avanpremiera in cadrul evenimentului de la TIFF. "Filmul urmareste formarea si evolutia fenomenului Shukar Collective, intr-o maniera vizuala provocatoare si neconventionala. Productia depaseste granitele documentarului muzical, orizontul sau de cercetare vorbind, mai mult decat despre muzica, despre contactul si ciocnirea dintre culturi", arata reprezentantii TIFF intr-un comunicat de presa.

Filmele sunt programate pentru ziua de 3 iunie, dupa cum urmeaza: "Into the storm", de la ora 11.30 la Cinema City, "Lumea vazuta de Ion B.", de la ora 12.30 la Cinema Arta, "Circul Vesel" de la ora 15.00 la Cinema Arta, "The Shukar Collective Project" de la ora 17.00 la Cinema Victoria si Taking Chance de la ora 18.00 la Cinema City.

Comentarii Facebook