TIFF CLUJ: Ziua Diversitatii - muzica tiganeasca la Muzeul de Arta si in Piata Unirii


Una dintre sarbatorile cu traditie la TIFF, Ziua Diversitatii, va avea loc anul acesta pe 3 iunie, in spatiul TIFF Art din curtea Muzeului de Arta din Cluj.

Un film multi-premiat, un atelier de mestesuguri traditionale ale romilor, un spectacol pus in scena de copiii de la Pata Rat, muzica de taraf si un concert Romano ButiQ fac parte din programul de manifestari culturale si artistice menite sa promoveze intelegerea interetnica si toleranta reciproca.

De la ora 11.00, a putut fi vizionat filmul Gipsy, in regia lui Martin Sulik.

Intre 14.00 si 18.00, Ziua Diversitatii, organizata in parteneriat cu Asociatia Romano ButiQ, cu sprijinul Departamentului pentru Relatii Interetnice, i-a invitat pe clujeni in lumea mestesugurilor traditionale ale romilor, in curtea Muzeului de Arta.

Intre 16.00 si 17.00, clujeni au asistat la un spectacol pus in scena de 15 copii de la Pata Rat  pe baza povestilor de viata proprii, pe care le vor transfigura artistic in cadrul unor ateliere de scriere creativa la care participa si actori. Atelierele de scriere sunt un proiect al Asociatiei dramAcum, sprijinit de Institutul Cultural Roman, Asociatia Romano ButiQ, Fundatia Desire si Fabrica de Pensule.

Taraful de la Cojocna va sustine un spectacol in zona TIFF Art si Piata Unirii, animand atmosfera in curtea Muzeului de Arta si zona centrala a orasului.

De la 20.30, trupa Romano ButiQ, care reinterpreteaza muzica traditionala romani in cheie moderna, cu influente reggae, ska, punk-rock si chiar jazz, va sustine un concert la Muzeul de Arta.

Trupa este compusa din Daniel Stan (voce), Mirel Lita (trombon), Daniel Margean (tobe), Constantin Anghel (chitara) si Sile Paizon (chitara-bas), Laurentiu Racaru (acordeon) si Puiu Ciuraru (trompeta).

Comentarii Facebook