TIFF Cluj: Vezi programul de sambata, 4 iunie


Prima proiectie 3D din cadrul TIFF are loc sambata la cinematograful Florin Piersic din Cluj.

 

Cinema Florin Piersic
"Pina", regia Wim Wenders. proiectie 3D, ora 20.30

"Pina" este un film pentru Pina Bausch. Filmat 3D cu ansamblul companiei de dans Pina Bausch din Wuppertal, acest lungmetraj ilustreaza ametitoarea si inimitabila arta a marii coregrafe germane care a murit in vara lui 2009. Invitand spectatorul intr-o senzuala si uimitoare calatorie intr-o noua dimensiune pe scena legendarei companii de dans, filmul ii insoteste pe dansatori si in afara teatrului, in oras si in peisajul industrial din jurul Wuppertalului, locul care a fost caminul si centrul activitatii creatoare a Pinei Bausch timp de mai bine de 35 de ani", sustin reprezentantii TIFF.


Muzeul Etnografic
SoNoRo, ora 19.00

SoNoRo da startul concertelor din cadrul TIFF 2011 cu Songs and Dances of Life. Un proiect muzical inspirat chiar de radacinile zonei multiculturale a Transilvaniei, spatiu de convietuire pentru romani, maghiari, germani, slovaci si ucrainieni, Songs and Dances of Life este, dupa cum declara chiar muzicienii, "o imbinare a cantecelor de recolta si dansurilor de catanie cu colinde si cantece religioase, a baladelor cu cantecele de dor", care cuprinde si raritati, cum ar fi piese de Franz Liszt, o melodie slovaca, un dans ruten ametitor sau fragila melodie ungara a lui Franz Schubert, sustin organizatorii.


Fabrica Libertatea
Shoah. Supravietuirea, ora 20.00

"Inspirat dupa "Depozitii despre viata si moarte. Holocaustul din Transilvania de Nord" si "Shoah in Transilvania de Nord" de Ioana Cosman, Shoah. Supravietuirea este un eseu vizual-teatral care se inspira din povestile supravietuitorilor Holocaustului din Ardeal. Pornind de la aceste povesti, regizoarea Andreea Iacob a creat o serie de instalatii teatrale despre supravietuire, despre noi, despre noi si ceilalti", spun organizatorii despre spectacol.

 

Vezi AICI programul integral al zilei la TIFF!

Comentarii Facebook