TIFF CLUJ! Vezi cine a castigat Trofeul Transilvania

 

In cadrul Galei de inchidere a editiei din acest an a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) au fost premiati peste 100 de castigatorii. 

 

Cel mai entuziasmat si fericit castigator al serii a fost cu siguranta, August Joachim Trier, regizorul filmului "Oslo, 31 august". 

 

In acesta an, Trofeul Transilvania a mers catre Norvegia. Premiul in 15.000 de euro a fost oferit de Institutul Cultural Roman filmului "Oslo, 31 august". Cel care a inmanat premiul a fost Horia Roman Patapievici. De asemenea, filmul a mai primit si premiul pentru cel mai bun scenariu. 

 

Si HBO a oferit un premiu in valoare de 3.000 de dolari Cristinei Balea cu "Vara s-a sfarsit".

 

Premiul Zilelor Filmului Romanesc in valoare de 2.000 de euro a plecat catre lung metrajul "Toata lumea din familia noastra". 

 

Premiul pentru cea mai buna interpretare, in valoare de 1.000 de euro, a fost acordat actorului Kim Cold, din filmul Teddy Bear.

 

Premiul special al juriului, in valoare de 1.500 de euro, a plecat in Rusia, pentru filmul "Chapiteau Show"

 

In mod oficial, TIFF se inchide maine, 10 iunie, la 21.45, in Ursus Open Air, cu "Starbuck", in regia lui Ken Scott, comedia cu cel mai mare succes in box office-ul din Canada, anul trecut. Protagonistul lui "Starbuck" este un barbat de 42 de ani, David (Patrick Huard), care si-a vandut ani la rand sperma unei clinici de fertilizare, iar acum descopera ca este tatal a 533 de copii, dintre care 142 au intentat proces pentru a afla identitatea tatalui lor, cunoscut in fisele clinicii sub pseudonimul Starbuck.

Comentarii Facebook