TIFF Cluj - Filmul "Jao Nok Krajok / Poveste anodina" a castigat Trofeul Transilvania al TIFF 2010. Vedeti si ceilalti castigatori


Festivalul International de Film Transilvania este pe final. Gala in care sunt decernate premiile TIFF 2010 a inceput la Teatrul National din Cluj, la ora 20.45.

Juriul a stabilit ca premiul pentru Cel mai bun scurt metraj din sectiunea "Umbre" este meritat de productia "Gemenele de pe strada Apusului", Spania 2010.

Cel mai popular film din competitia de la TIFF este "Grasii", o pelicula realizata tot in Spania in 2009. Locul al doilea in preferintele publicului l-a ocupat filmul "Medalia de onoare" si "Nimic personal" a fost pe locul trei.

Premiul HBO pentru scenariu i-a revenit scriitoarei si jurnalistei Veronica Niculescu.

Dorina Lazar a primit premiul pentru intreaga cariera si momentul a fost unul emotionat. Intreaga sala a aplaudat cateva zeci nde secunde, iar actrita a facut o marturisire si a spus ca se bucura de aparitia unei noi generatii de cineasti. "Sigur ca un premiu pentru intreaga activitatrea inseamna punct. Eu mai sper insa ca ma voi mai afla pe aceasta scena pentru un premiu de interpretare cu unul din filmele facute de acesti tineri" a afirmat Dorina Lazar.

Actrita Ozana Oancea a primit premiul pentru debut in film, cu rolul din pelicula "Felicia, inainte de toate", de Razvan Radulescu. Filmul a castigat si premiul pentru cel mai bun scenariu.

Distinctia pentru Cea mai buna interpretare a fost adjudecata de actorii Victor Rebengiuc si Ozana Oancea, la al doilea premiul la TIFF 2010.



Maestrul Liviu Ciulei a fost rasplatit cu premiul de excelenta al festivalului International de Film Transilvania 2010.

 

Filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier" a castigat premiul pentru lung metraj din cadrul sectiunii Zilele Filmului Romanesc. Pelicula semnata de Florin Serban a mai castigat si Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin.

 

Calin Peter Netzer a primit premiul pentru Cea mai buna regie, pentru filmul "Medalia de onoare".

 

Cunoscutul regizor Wim Wenders a primit in cadrul Galei de la Teatrul National din Cluj premiul pentru intreaga cariera oferit unui cineast european.

 

Premiul special al Juriului a fost atribuit filmului "Ultima Conversatie", Olanda, 2009.

 

Trofeul Transilvania al Festivalului din acest an este prezentat de Wim Wenders si ministrul Culturii, Kelemen Hunor. Premiul cel mare al TIFF 2010 este castigat de filmul "Jao Nok Krajok / Poveste anodina", in regia lui Anocha Suwichakornpong, Thailanda.

Comentarii Facebook