Filmul "Poveste anodina", de Anocha Suwichakornpong, a castigat Trofeul Transilvania in valoare de 10.000 de euro - Galerie FOTO


Trofeul Transilvania de la TIFF 2010 a fost atribuit filmului "Poveste anodina", de Anocha Suwichakornpong, din Thailanda. Regizorul a primit un cec in valoare de 10.000 de euro direct de la ministrul culturii Kelemen Hunor.

Filmul spune povestea unui tanar, Ake, care a fost ranit grav in urma unui accident de masina si ramane paralizat. In "Poveste anodina" este descrisa in detaliu viata cotidiana a tanarului.

Regizoarea de origine thailandeza a primit Trofeul Transilvania din mana ministrului Culturii Kelemen Hunor care a spus ca numele regizoarei "este mai greu de pronuntat decat numele maghiarilor pentru romani".

Ministrul a declarat ca Festivalul International de Film Transilvania ar trebui sprijinit mai sunstantial, pentru ca Tudor Giurgiu sa nu caute alte capitale unde sa il mute.

"Am ajuns la concluzia ca daca teatrul romanesc merita un sprijin in fiecare an pentru Festivalul Shakespeare de la Craiova, pentru Festivalul International de Teatru de la Sibiu, pentru Festivalul National de Teatru Bucuresti, atunci si acest festival merita un sprijin mai substantial. Sper ca anul viitor vom putea asigura un sprijin asa cum anul acesta am asigurat pentru Sibiu si pentru Craiova. Sper ca si prin acest sprijin putem sa-l convingem pe Tudor Giurgiu sa nu caute alte capitale, nici Bucurestiul, nici Budapesta. Locul acestui festival este in capitala Transilvaniei, in Cluj", a declarat Hunor Kelemen.

Afirmatiile ministrului vin la cateva zile dupa declaratia lui Tudor Giurgiu, presedintele TIFF, care a spus ca daca nu va primit o finantare substantiala va fi nevoit sa mute festivalul.

Comentarii Facebook