Miercuri 1 Aprilie

TIFF CLUJ 2012: Se reiau proiectiile la Manastur Open Air


Proiectiile la Manastur Open Air vor avea loc in zona terenurilor de sport de la Complexul Nora, pentru a duce filmele si spiritul festivalului in cat mai multe zone ale Clujului.

Proiectiile la Manastur Open Air vor avea loc in zona terenurilor de sport de la Complexul Nora, pentru a duce filmele si spiritul festivalului in cat mai multe zone ale Clujului.

Filmele vor rula in fiecare seara, de la 22.00, iar accesul la proiectii este gratuit. Primul film din seria rezervata spectatorilor de la Manastur Open Air este Vanatorul/ The Hunter (r. Daniel Nettheim, Focus Australia) povestea unui mercenar trimis de catre o misterioasa companie specializata in biotehnologie tocmai in salbatica Tasmanie, cu misiunea de prinde ultimul tigru tasmanian.

Vor urma Samurai fara sabie/ Scabbard Samurai (r. Hitoshi Matsumoto), istoria unui samurai batran care a incetat la un moment dat sa mai lupte, Beirut Hotel (Danielle Arbid), selectionat la Locarno, istoria unei pasiuni amoroase pe muchie de cutit, care reflecta situatia unei tari ce ezita intre razboi si pace, impuscat in cap / Headshot (sectiunea Oameni si zei), noul film al regizorului thailandez Pen-ek Ratanaruang (6izecisinou9, Last Life in the Universe), e un thriller despre ispasirea trecutului violent, in care un politist din Bangkok, devenit asasin platit, se trezeste din coma dupa o impuscatura in cap si constata ca vede lucrurile cu susul in jos. La propriu.

Tot la Manastur Open Air, spectatorii vor vedea si Petrecaretul/ Party Monster (r. Fenton Bailey, Randy Barbato), Toata lumea din familia noastra (r. Radu Jude) si scurtmetrajul Family Dinner (r. stefan Constantinescu), Explozie in familie/ Le Skylab (r/ Julie Delpy), Calugarul/ Le moine (r. Dominik Moll), despre un predicator care se crede deasupra tentatiei, cu Vincent Cassel in rolul principal, documentarul Marley (r. Kevin MacDonald), portretul celebrului muzician Bob Marley, si Crimele din Snowtown (r. Justin Kurzel), unul dintre cele mai premiate filme australiene din ultimii ani, o drama violenta despre un criminal in serie.

Comentarii Facebook