TIFF 2014 - Zilele Filmului Românesc încep joi, 5 iunie. Vor fi prezentate filme în premieră

 

Filme aflate la prima întâlnire cu publicul, dezbateri, masterclass-uri și lansări de carte vor anima Zilele Filmului Românesc (ZFR) la TIFF, care încep oficial joi, 5 iunie. 

 

Spectatorii vor avea ocazia  să vadă, în premieră absolută, trei filme în competiția ZFR: Poarta Albă (r. Nicolae Mărgineanu), Cripta (r. Corneliu Gheorghiță), și documentarul Un ultim an în 114 minute (r. Daniel Djamo). 

 

Tot în premieră, în afara competiției, va rula comedia America, venim!, debutul lui Răzvan Săvescu. Quod erat demonstrandum (r. Andrei Gruzsniczki), care figurează și în competiția internațională, va avea premiera românească în festival. Alte trei premiere sunt în secțiunea de scurtmetraje ZFR: Start Anew World (r. Luiza Pârvu), Kowalski (r. Andrei Crețulescu) și Să mori de dragoste rănită (r. Iulia Rugină). Angela Similea, care apare în film, vine cu echipa filmului la TIFF Lounge sâmbătă, de la 17.00. De la Cannes, unde a obținut Mențiunea speicială în Quinzaine des Réalisateurs, ajunge la TIFF și Trece și prin perete, al lui Radu Jude. Documentarul de impact al lui Vlad Petri, București, unde ești?, va rula joi, de la 21.45, în Unirii Open Air, înainte de a intra pe ecrane, din 13 iunie.

 

Actorii Vlad Ivanov (Snowpiercer) și Anamaria Marinca (Europa Report) sunt invitații lui Mihnea Măruță la TIFF Lounge joi, de la 17.00. Vineri, de la aceeași oră, publicul îl poate întâlni pe Florin Zamfirescu, distins cu Premiul de Excelență. De neratat este și „Hai Iu Iu NU Hi You You”, un show marca Radu Afrim și Vlaicu Golcea, subintitulat „concert remix-uri Maria Tănase”. 13 melodii vor fi electro-orchestrate live de muzicianul Vlaicu Golcea şi cântate de către actori, joi, de la 22.00, la Casa de Cultură a Studenților. Una dintre melodii va fi interpretată de actrița Maia Morgenstern. Marius Mihalache & Band vor anima atmosfera cu ”Back to Swing” vineri, la 22.30, la Casa TIFF.

Comentarii Facebook