TIFF 2011. Jacqueline Bisset primeste premiul Premiul Special pentru Contributia adusa la Cinematografia Mondiala - VIDEO


Actrita Jacqueline Bisset va primi in cadrul TIFF Premiul Special pentru Contributia adusa la Cinematografia Mondiala.

Actrita a marturisit ca toata viata a crezut ca dragostea romantica inseamna totul, dar ca in urma cu 10 ani a descoperit ca nu este chiar asa.

Jacqueline Bisset s-a aratat incantata de premiul TIFF. "Sunt incantata ca sunt aici, la Cluj, in Romania. Locurile acestea erau deja in imaginatia mea si se pare ca am avut dreptate, e foarte frumos si cald aici. Premiile sunt daruri care iti dau curaj, este mai recunoscator pentru mine sa intalnesc oameni care traiesc in tara asta, si iti dau caldura. Desi am facut 80 de filme, imi amintesc putin despre ele, ma gandesc de ce oare primesc eu un premiu?, ma intreb cand am lucrat cu adevarat bine si adevarat. Am fost tot timpul ajutata de echipa cu care am lucrat, dar cand lucrurile devin internationale e greu sa pricepi ca tu ajungi cunoscuta. Sunt foarte fericita si imi pare rau ca Michael York nu este aici, am jucat cu el de doua ori, mi-a fost sot si fost prieten in filme si merge la nivele la care nu au ajuns alti actori, a ridicat conditia actorilor la un nivel mare, e un mare sprijinitor al artelor si din el emana calitate. Nu am vazut decat Balanta aseara, am vazut filmele lui Radu Mihaileanu, m-am uitat pe program si sunt multe filme si imagini din filme care pareau fascinante, curiozitatea mea e vie, starnita", a marturisit actrita.

Bisset a explicat si criteriile pe baza carora alege filmele in care sa joace. "Este vorba de chimia dintre elementele scenariului, trebuie sa stiu cine e regizorul, operatorul, scenariul este primul element, nu este destul sa vad scenariul, daca e bun scenariul dar nu imi place opera anterioara a autorului, e greu sa accept. Trebuie entuziasm, vezi cand exista acest entuziasm la un regizor care te vrea in filmul lui. Am facut si filme cu buget mic si mi-a placut acolo, ne-am distrat bine, am facut o si comedie, filmez pentru un serial de televiziune, e un rol amuzant, asta este ce fac acum Mi-ar placea sa joc pe cineva cu adevarat rau, singura problema este ca te afecteaza rolurile pe care le joci si nu stiu ce s-ar intampla", a mai spus Bisset.

Actrita a spus ca cel mai mult a marcat-o filmul "Sleepy time gal". "Un film independent care m-a marcat este Sleepy time gal, e filmul care m-a marcat, strigam cuvintele pentru ca trebuia sa am accent ciudat, filmarile au durat trei ani, eram foarte incantata, fericita, am fost fericita sa fac aceast film. Mi-a placut sa o joc pe Anna Karenina, cu Christorfer Reeve, mi-a placut 'Under the volcano', am terminat scena un pic mai departe, mi-a placut serialul “Nip/Tuck", am fost surprinsa sa am un rol de femeie oribila si oamenii m-au iubit in acest rol, m-am intrebat de ce am fost aleasa pentru acest rol" a mai spus Bisset.

 

Vezi si...

TIFF 2011. Cristi Puiu: "Mi s-a reprosat ca arunc cu noroi in tara mea si ca de ce nu filmez muntii frumosi!" VIDEO

Comentarii Facebook