TIFF 2010: Premiul pentru intreaga cariera pentru Dorina Lazar

Actrita Dorina Lazar va primi in acest an la TIFF premiul pentru intreaga cariera. Artista a jucat peste 30 de roluri in filme si alte 50 in productii de teatru.

 

Actrita a debutat in 1961 la Teatrul Bucuresti si din 1969 lucreaza la Teatrul Odeon, institutie pe care o si conduce din 2003. In film a debutat in 1974, in prouctia Pacala.

 

A mai jucat in Crucea de piatra, Balanta, Liceenii, Binecuvantata fii, inchisoare, Modigliani, Saint -Ange sau Amen. Filmul Angela merge mai departe va fi proiectat in onoarea actritei in 5 iunie, de la ora 17.30, la cinema Arta.


"Lansat in anul 1981, filmul Angela merge mai departe este o poveste de dragoste dintre o soferita de taxi cu o existenta banala si un muncitor petrolist, venit in Capitala pentru specializare. Cei doi se casatoresc, desi barbatul urmeaza sa plece pentru trei ani in India, la lucru, iar Angela nu-l poate urma. Pentru rolul interpretat, Dorinei Lazar i-a fost acordat premiul pentru Cea mai buna actrita de film din partea Asociatiei Cineastilor din Romania in 1982", se arata intr-un comunicat al organizatorilor TIFF.

 

Premiul pentru intreaga cariera este oferit de Banca Transilvania si va fi decernat in cadrul Galei de inchidere a TIFF, in data de 5 iunie, ora 20.30, la Teatrul National din Cluj Napoca.

Comentarii Facebook