Mihai Chirilov: "Aurora" lui Cristi Puiu si "Marti, dupa Craciun" de Radu Muntean sunt pariurile TIFF 2010


Directorul artistic al TIFF 2010, Mihai Chirilov, sustine ca filmele lui Cristi Puiu, "Aurora", si Radu Muntean, "Marti, dupa Craciun", vor prinde la public. El a declarat ca peliculele sunt foarte reusite, chiar daca nu au castigat nimic la Cannes.

"Am sa merg la sigur si la risc. La sigur cred ca cei de la TIFF vor vrea sa vada cele trei filme romanesti care vin de la Cannes direct la Cluj. Aurora lui Cristi Puiu, Marti, dupa Craciun si nu in ultimul rand filmul eveniment Autobiografia lui Nicolae Ceausescu. La risc, i-as invita pe cinefili sa fie in fiecare seara in jur de 9:30-10:00 in Piata Unirii din Cluj unde anul acesta organizam productii in aer liber", a afirmat Chirilov, citat de realitatea.net.

In Piata Unirii, cinefilii vor putea viziona filme de prima mana, "de la comedia premiata la Venetia care deschide TIFF-ul (n. red Les Barons) la un film romanesc vechie de 25 de ani (n. red. Declaratie de Dragoste), pe care tinerii de astazi ar trebui sa-l vada, si nu in ultimul rand un documentar maghiar despre celebrul fotbalist Puskas", a mai spus directorul artistic de la TFF 2010.

Chirilov spera ca prin documentarul despre vedeta fotbalului maghiar, care a evoluat la Real Madrid, festivalul sa fie mai aproape de microbisti, mai ales ca "se suprapune cu un campionat de fotbal si vom incerca sa furam publicul microbist din fata televizorului", sustine Mihai Chirilov.

Comentarii Facebook