Teatrul Telaio Italia pune în scenă două producții inedite pentru copii la Casa de Cultură din Cluj-Napoca. Vezi când vor avea loc


Cortina Events va organiza în 14 și 15 februarie două spectacole de teatru adresate micilor clujeni, și nu numai, intitulate ”Îmbărțișări” și ”Prietenia unui băiețel cu un pinguin”.

Piesele vor avea loc în 14 februarie 2015, ora 11 și 18, respectiv 15 februarie 2015, ora 11 și 18, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

Cele două spectacole vor fi puse în scenă de către talentații actori ai teatrului Telaio Italia, o companie teatrală profesionistă din Brescia, care a reuşit să aibă un mare impact la nivel naţional încă de la înfiinţarea sa, de acum 36 de ani.

Primul spectacol, “Îmbrățișări”, are ca idee de bază miracolul puterii de comunicare a unui gest simplu precum îmbrățișarea. Doi ursuleți panda ajung să se întâlnească, să se placă și să își dorească să își exprime afecțiunea, însă trebuie să învețe cum… Pentru asta, se înscriu la o școală de îmbrățișări unde vor afla câte emoții pot transmite printr-o îmbrățișare. Reprezentația se remarcă prin deosebită simplitate care poate fi de cele mai multe ori, atât de profundă si de grăitoare.

Cel de-al doilea spectacol, “Prietenia unui băiețel cu un pinguin”, are la bază o poveste amuzantă și totodată fascinantă, care vorbește despre întâlnirea unor lumi necunoscute, despre dificultatea de a comunica și de a-l înțelege pe cel diferit de noi, și despre oceanul care trebuie traversat pentru ca în noi să crescă sentimentul de iubire și de prietenie. Pe scurt, piesa spune povestea unui copilaș care într-o zi, găsește in fața ușii sale, un pinguin foarte foarte trist. Încercând să își idea seama care este motivul tristeții lui, se izbește de o barieră necunoscută lui până atunci, și anume, dificultatea de comunicare. Băiețelul încearcă să găsească soluții, și se gândește că pinguinul ar fi cel mai fericit la el acasă, la Polul Sud. Și astfel, incepe călătoria…

Actorii nu vor folosi cuvinte în niciunul dintre spectacole, dorind să își învețe spectatorii că gesturi simple, precum o îmbrățișare, o mână de ajutor întinsă sau o privire binevoitoare, pot spune mai mult decat o mie de cuvinte.

Vocea povestitorului însă este în limba romană, astfel că șirul epic poate fi înțeles de toată familia.

Biletele pot fi rezervate din timp la Agenția Teatrală, Agenția de bilete a Casei de Cultură, standul de bilete din Iulius Mall (lângă Info Point) şi de pe http://www.biletmaster.ro.

 

 

Comentarii Facebook