Teatrul de păpuși Puck are un nou director si lansează două proiecte


Teatrul de păpuși Puck, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, are un nou director.


Emanuel Petran, a fost instalat astăzi oficial în funcția de director al teatrului de păpuși în prezența președintelui Horea Uioreanu și a vicepreședintelui Vakar Istvan. Cu această ocazie au fost prezentate și câteva dintre noile programe ale teatrului.

Doresc să-l felicit pe domnul Petran pentru reușită, să-i doresc succes în funcția pe care o deține începând de astăzi și să-l asigur că va ava întregul sprijin al Consiliului Județean Cluj pentru a-și duce la capăt mandatul. Vreau să vă spun că avem în vedere obținerea unei noi săli de spectacole, cea actuală fiind prea mică, motiv pentru care luni vom începe discuțiile cu noii proprietari ai cinematografului Arta, pentru a găsi o cale de cale de colaborare, astfel încât pe viitor să putem pune la dispoziția publicului clujean o sala de spectacole mai mare, mai potrivită”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

Pe de altă parte, noul manager al instituției a anunțat lansarea a două noi proiecte ale teatrului.

,,Începând de astăzi, de la orele 19:00, lansăm proiectul ,,Teatru în parc”, proiect care presupune susținerea de spectacole, în mod gratuit, în parcul mare, în fața Cazinoului. Am avut deja o primă experiență de acest gen, iar publicul a fost extrem de numeros: circa 500 de persoane, dintre care 350 de copiii și 150 de părinți. Vrem să ducem teatrul lângă public, pentru ca apoi să vină publicul la teatru. Al doilea proiect se numeşte 'În căutarea lui Puck', și se adresează tuturor categoriilor de vârstă şi care caută o formă cât mai bună şi care să ne servească pe viitor ca identitate a teatrului. Puck este personaj în 'Visul unei nopţi de vară', de William Shakespeare, foarte greu de definit. Se vor da nişte linii clare, vom invita oamenii să citească 'Visul unei nopţi de vară', ca să înţeleagă cine este personajul şi cum arată el şi, în funcţie de aceste informaţii, orice om poate să ni se adreseze. Va fi un premiu de 1.000 de lei pentru câştigător, plus mândria că ideea lui va deveni imaginea Teatrului de păpuşi", a precizat Emanuel Petran.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj Vakar Istvan a subliniat importanța acestei instituții în peisajul cultural clujean.

,,Suntem Capitală culturală europeană a tineretului și nu putem să nu ținem cont de faptul că Teatrul de păpuși Puck este o instituție care se adresează și tinerilor. De fapt este chiar o instituție exclusivistă pentru cele două teatre din oraș nu au în repertoriu piese care să se adreseze doar lor. Proiectele teatrului, mai ales cele privesc introducerea în repertoriu a unor piese cu adresabilitate către segmentul 16-18 ani fac din această instituție una unică și cred că trebuie luată mai în serios”, a subliniat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

Noul manager al Teatrului de păpuși Puck a anunțat și faptul că, începând de astăzi, această instituție este membru al Asociației Internaționale a Teatrelor pentru Copii și Tineret.

Comentarii Facebook